Parochieleven

Catholic Community Delft

Weekly mass at Sunday evening, a charity group, cell groups, a couples group, the St Ursula Choir, spiritual and other activities. We welcome you to our community.


Feest van de Geest

Feest van de Geest is een ontmoeting tussen Beeldende Kunst, Pinksteren, Architectuur en sfeer van kerkgebouwen. In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn kerken open voor het publiek. Kunstenaars presenteren en exposeren nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het Pinksterfeest en passend in de sfeer van het kerkgebouw.


Fioretti

De inspiratie van Franciscus en Clara delen. ‘Fioretti’ betekent ‘Bloempjes’ in het Italiaans (H. Franciscus en Clara leefden in Italië). ‘Fioretti’ is de titel van een bundel verhalen over het leven van Franciscus; verhalen over richting in je leven, verbondenheid met de schepping, omgaan met leed en vreugde.


PCI

De PCI St. Ursulafonds Delft is een kerkelijk fonds dat inwoners van Delft met vrij acute financiële problemen kortdurend probeert te helpen bij het (gedeeltelijk) oplossen daarvan.

De PCI is er voor alle inwoners van Delft en werkt zonder onderscheid naar religieuze achtergrond en is onafhankelijk, laagdrempelig, werkt zonder bureaucratische organisatie en biedt de hulp vanuit haar eigen financiële vermogen.


Delftse ommegang
en
Gilde OLV van Jesse

Jaarlijks, op een zondagmorgen in juni, trekt de Ommegang ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Jesse door de straten van Delft. Dit gebeuren gaat terug tot het jaar 1327 en wordt georganiseerd door het Gilde Onze-Lieve-Vrouw van Jesse.


Links

Vind hier inspiratie en alles wat je wilt weten over geloven, iets voor een ander doen, op reis gaan met een religieus doel, wat er in de wereldkerk gebeurt, de bronnen van religieuze ordes en religieuze plekken in Delft. Heb je zelf een link; laat het ons weten.

Binnenkort nog meer informatie.