Parochie


De Adelbertkerk, Franciscus en Clarakerk, Maria van Jessekerk en Sacramentskerk gaan in Delft met Ursula onderweg. En ze nemen mee; hun pastores, de organisatie en financiële steun. Ook jij kan je inschrijven om met ons mee te gaan.


Met Ursula onderweg

In de 4e eeuw leefde er in Britannia een koning Deonotus met een mooie, wijze en eerlijke dochter Ursula. Een andere koning, die van Engeland, wilde dat zijn zoon Aetherius met haar zou trouwen. Deonotus, die christen was, wilde geen ongelovige man voor zijn dochter en een schoonvader die berucht was om zijn wreedheid. Maar Ursula had een plan ...


Kerken

Je kunt in de Ursula parochie naar vier kerken gaan: de Adelbertkerk, de Franciscus en Clarakerk, de Maria van Jessekerk en de Sacramentskerk. Lees over de geschiedenis van de kerken die al eeuwen deel uit maken van de oude stad Delft. Kijk waar je een kaarsje op kan steken, hoe je bij een kerk kan komen en hoe je contact kan maken.


Pastores

In de Ursula parochie werken diverse pastores in het pastoraal team. Zij gaan voor in alle kerken, begeleiden groepen en overleg. Je kunt ze ook aanspreken voor een persoonlijk gesprek.


Secretariaat en bestuur

Contact met het secretariaat, bestuursleden, het parochieblad en de website. Er is in de parochie nagedacht over hoe we samen als Ursula parochie het pad van de toekomst kunnen gaan. Wat wij 'mee willen nemen onderweg' en hoe we dat kunnen 'dragen'.


Inschrijven

Van harte welkom in de Ursula parochie. We hopen je in één van onze kerken te kunnen ontmoeten. Na het inschrijven in onze parochie gaan we je op de hoogte houden van alles wat we vieren, organiseren, ondersteunen en waar we over nadenken.


Steun financieel

Is de kerk een plek voor je om op adem te komen? Of om te danken en God te eren voor alles wat wij ontvangen? Of is de gemeenschap van en voor mensen voor jou een bron van leven? Steun dan ook financieel. Zodat we die plek in de stad gestalte kunnen blijven geven.