01.08.2023 Pastoraal

Alpha cursus

Startbijeenkomst op

donderdag 5 oktober 18.30 u.

Heb jij vragen over het leven of het christelijk geloof? Of zou je wel weer eens opnieuw samen de basis willen leren kennen van het christelijk geloof in een gezellige groep? Lees dan vooral verder.

Dit jaar starten we voor de eerste keer met de Alpha cursus. In 10 wekelijkse bijeenkomsten ontdekken we samen wat het christelijk geloof inhoudt. Iedereen is hiervoor welkom, of je nu je leven lang in de kerk komt, of er nog nooit bent geweest; jouw verhaal doet ertoe.

Iedere avond beginnen we met een warme maaltijd, daarna kijken we een filmpje van zo’n 25 minuten en praten we in kleine groepjes na over het onderwerp. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: ‘Wie is Jezus?’, ‘Hoe kun je geloven?’ en ‘Wie is de Heilige Geest?’. We starten met een vrijblijvende bijeenkomst op donderdag 5 oktober om 18:30 uur in de Sacramentskerk (Nassaulaan 2). Daarna zijn de volgende bijeenkomsten iedere week op donderdagavond, de avonden zijn gratis. Ook op de Ursuladag van 1 oktober zal er al een mogelijkheid zijn om Alpha te ervaren.

Alpha is een middel dat in steeds meer parochies gebruikt wordt om geloofsgesprekken te voeren met mensen binnen, maar vooral ook buiten de kerk. In dit filmpje wordt een korte algemene introductie gegeven over Alpha. Het is ons verlangen dat Alpha in de Ursula parochie bijdraagt aan de verwelkomende en gastvrije parochie die we graag willen zijn.

Ben je benieuwd en wil je erbij zijn, stuur dan een mailtje naar alpha.rkdelft@gmail.com.

Vind je het leuk om te helpen met koken of af te wassen dan ben je ook meer dan welkom, stuur dan ook even een mailtje naar dit emailadres.

Mike van Atten

Martine Bakker

Alex van der Lugt

Vera Roest

Alex Rohe

Anita van Velzen

Ruben Slingerland