05.01.2024 Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers gezocht voor openstelling


Het team gastheren en gastvrouwen van de Maria van Jessekerk zoekt versterking! Van woensdag tot en met zondag is deze kerk geopend voor gebed, bezinning en bezichtiging. Steeds zijn er twee vrijwilligers aanwezig die de bezoekers welkom heten, het winkeltje bedienen en eventuele vragen beantwoorden.

We krijgen bezoekers van over de hele wereld, zowel doorwinterde katholieken als mensen die niks met het geloof hebben, maar geïnteresseerd zijn of een kaarsje willen opsteken. Meestal hebben we honderd tot driehonderd bezoekers per dag.

De shifts zijn van 12:00 tot 14:30 en van 14:30 tot 17:00, soms afwijkend door vieringen of concerten. Aan het begin van de week geeft iedereen in de appgroep door wanneer hij of zij beschikbaar is en puzzelt de coördinator het schema samen.

We zoeken gastvrije en verantwoordelijke mensen die op vaste tijden of incidenteel mee willen helpen. Je hoeft niet deel te zijn van de Maria van Jesse kerkgemeenschap of veel over het gebouw te weten. Lijkt het je interessant? App of bel dan onze coördinator Ruud van Gils (06 101 31 759) voor meer informatie of om een keer mee te lopen.