05.01.2024 Vrijwilligerswerk

Hulp gezocht voor kookteam Alpha cursus


De eerste Alpha cursus van de parochie was een succes en voorbereidingen voor de volgende worden reeds gemaakt. Dit keer gaat een apart kookteam de maaltijd verzorgen zodat de gespreksleiders zich meer kunnen focussen op hun taak. Voor dit team zoeken we vrijwilligers.

Wat is Alpha?

In tien avonden plus een tweedaags 'Alpha weekend' wordt in kleine groepjes de basis van het christelijk geloof besproken. Eerst is er een gezamenlijke maaltijd, dan volgt een video ter inleiding, waarna de grote groep opsplitst in kleine gespreksgroepen waar het onderwerp besproken wordt. Het is een goede manier om kennis te maken met het geloof, of juist om het te verdiepen.

Wat houdt de kookgroep in?

Voor elke bijeenkomst, één per week, wordt er dus een maaltijd bereid. Om het zo goedkoop mogelijk en in huiselijke sfeer te houden doen we dit helemaal zelf. Voordien moet dus alles ingekocht worden en achteraf wordt ook afgewassen. Bij de vorige Alpha cursus werd er voor rond de 20 mensen gekookt.

De Alpha bijeenkomsten zullen telkens op maandagavond plaats vinden van 12 februari tot en met 22 april m.u.v. 1 april (tweede paasdag). Van vrijdagavond 15 maart op zaterdag 16 maart is er het 'Alpha weekend' waar ook een of meer maaltijden bereid zullen worden.

We zoeken zowel mensen die kunnen koken als mensen die willen helpen met het snijden van groente e.d. Je kunt één of twee keer komen, of vaker. Zou je willen helpen of wil je meer informatie, stuur dan een email naar alpha.rkdelft@gmail.com.