30.05.2022 Varia

Zomerkampen

Zondag 10 t/m zaterdag 16 juli 2022

Het Bisdom Rotterdam organiseert zomerkampen voor iedereen uit de parochies tussen 8 en 17 jaar.

  • Kinderkamp 8 - 11 jaar in Eefde.
  • Tienerkamp 12 - 14 jaar in Nootdorp.
  • Jongerenkamp 15 - 17 jaar in Doesburg.


Wat neem je mee?

Wat neem je mee als je morgen je tas voor het zomerkamp mag pakken? "Alles van het lijstje en een Duckie, maar ook wel extra kleding, omdat we soms best vies worden. We mogen geen telefoon meenemen, maar dat is niet erg."

De jongens gaan dit jaar voor het eerst naar het tienerkamp, maar één van hen wil dolgraag nog naar het kinderkamp, omdat zijn vriendje nog geen twaalf is en zonder hem zal het toch minder leuk zijn. Zijn jullie hier in de parochie ook vrienden? "Nee, ik ken hem helemaal niet, maar hij is mijn vriend op het kamp." De jongens geven ongemerkt een belangrijke waarde aan van de zomerkampen: Over grenzen heen kijken, ontmoeten en vrienden maken met de ander.


Iets begrijpen in een toneelstuk

Iedere dag is er ook een bezinning, die zij onder leiding van de diaken mee voorbereiden. Ze herinneren zich het thema niet meer, maar wel dat ze het verhaal in de vorm van een toneelstuk hebben verteld en op die manier hebben begrepen wat eerst lastig was. En gelukkig ... er zijn ook verhalen van lekker keten, ondeugend zijn, lol hebben met elkaar, snurken, gezelligheid; kinderen en begeleiding!

Wat erg leuk is? "De spelletjes die een codenaam hebben." Het paintball (ballonnetjes) spel met de codenaam Picasso, de dagpuzzels waar je een prijsje kunt winnen of het kamplied, waarvan ze zelf de coupletten schrijven. Ook het bezoek van de bisschop en de viering op een heel erg warme zomerdag worden genoemd.

Kortom een gezellig week met kinderen uit alle windstreken van het bisdom; samen zijn en samen eten; friet, erwtjes en broodkapjes. Het passeert allemaal in het enthousiaste verhaal van twee jongens. "Oh ja ... de leiding is ook heel aardig. Ken jij Steef, Ed en Esther ook?"


Wat is voor jou als ouder belangrijk?

"Het is een fijn, veilig en vertrouwd gevoel dat de kinderen op zomerkamp gaan, omdat het is verbonden aan de kerk. Het is ook fijn dat er iedere dag een moment van bezinning is, zonder dat dit wordt overdreven. Ze krijgen op een leuke manier veel mee in deze week."

En het allerleukste?

“Lol hebben en mijn energie kwijtraken.”

Zomerkamp kid

Meer informatie en aanmelden