10.02.2023 Varia

PCI kerstactie vervolg

Cadeau kaarten van de supermarkt in de buurt voor mensen die het nodig hebben.


De tijd gaat snel en het is alweer gewoon om 2023 in plaats van 2022 te schrijven.

Toch wil ik u nog even meenemen naar het eind van vorig jaar, de kerstactie van de pci het Sint Ursulafonds. De pci wilde cadeau kaartjes, met uiteraard een tegoed erop, bij de supermarkten kopen en die voor de kerst aan alleenstaanden en gezinnen geven zodat ze zelf een keertje extra boodschappen konden doen in deze dure tijden. Het ging met name om mensen die nog geen gebruik maakten van allerlei extra voorzieningen maar net nu door de hoge energieprijzen en steeds duurder wordende boodschappen, ernstig in de financiële problemen kwamen.

De pci heeft toen een oproep in de kerken en in het parochieblad gedaan om ruimhartig te geven en dat heeft u zeker gedaan! Veel mensen hebben de energietoeslag van 190 euro naar de pci overgemaakt maar ook vele andere giften zijn binnen gekomen.

Net voor kerst hebben we bijna 120 huishoudens blij kunnen maken met zo’n cadeau kaart van de supermarkt bij hun in de buurt. Uiteraard waren de mensen eerst door een voor hen vertrouwd persoon gevraagd of ze dit zouden willen en of ze hun adres door mochten geven. Zo konden we op postcode zoeken naar de voor de mensen dichtstbijzijnde supermarkt.

Het geld dat via deze actie later is binnengekomen en nog niet gebruikt is, blijft bestemd voor supermarktkaartjes. We hebben namelijk alweer nieuwe namen doorgekregen en willen mogelijk ook gedurende het jaar mensen hier mee helpen als ze even heel erg omhoog zitten.

De pci wil u heel hartelijk bedanken voor uw giften en tegelijk willen we, inhalig als we zijn, nog even het bankrekeningnummer van de pci hier noemen. We krijgen immers het hele jaar door aanvragen van mensen die net even wat extra’s nodig hebben om bijvoorbeeld de kapotte wasmachine te kunnen vervangen, een warme winterjas of schoenen te kunnen kopen, een renteloze lening willen gebruiken om hoge incassokosten te voorkomen, een kapotte bril te vervangen etc.

Uiteraard kunt u ook voor uzelf of voor iemand anders de pci benaderen als er acute financiële nood is.

U kunt de pci bereiken via st.ursulafonds@gemail.com, bellen naar 06 53283904 of een briefje in een van de pastorieën met daarop ‘Vertrouwelijk PCI St. Ursulafonds”.

Wilt u een eenmalige of periodieke gift overmaken dan is het goed om te weten dat de pci een ANBI-instelling is waardoor uw gift fiscaal aftrekbaar is. PCI St. Ursulafonds: NL25INGB0004671769

Wilt u dat u gift specifiek aan cadeau kaarten van supermarkten besteed wordt, zet dit er dan even bij.