14.03.2024 Varia

Orgelconcerten in de Maria van Jessekerk

Ook in 2024 weer genieten van orgelmuziek in de Maria van Jessekerk.


De nieuwe orgelserie 2024 is bekend. Wij zijn heel blij dat we weer een aantal vooraanstaande organisten vast hebben kunnen leggen voor een concert. Ook zijn er weer de vaste elementen zoals de “Nacht van Bach”, een Requiemconcert en een Adventsconcert. Dit jaar is er ook een Bevrijdingsconcert.

De concerten worden uitgevoerd op ons monumentale Maarschalkerweerd- orgel (1893). Het wordt door kenners gezien als één van de mooiste romantisch orgels van Nederland. Het is geïnspireerd op het werk van de geniale Franse orgelbouwer Aristide Cavialé-Coll. Dat is ook de reden dat we onze gastorganisten vragen werken van Franse romantische componisten te programmeren.

Op zondagmiddag 7 april a.s. om 15.00 uur gaat de serie van start dan zal onze organist Petra Veenswijk het openingsconcert verzorgen. Zij zal grootse werken spelen van de beroemde Franse componisten; Widor, Fauré en Duruflé. U bent van harte welkom.

Voor alle concerten geldt een toegangsprijs van € 10 pp, welke kan worden voldaan aan de deur, contant of per pin. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Tijdens de concerten is het spel van de organist te volgen op groot beeldscherm. Het volledige concertprogramma is tijdig te zien op de website

www.veenswijkorgel.nl evenals meer Informatie over het Delftse historische Maarschalkerweerd- orgel.