01.01.1970 Varia

Delft bij één

Nieuwe Kerk Delft

Delftse kerken komen samen in gezamenlijke Pinksterviering op 18 mei

Onder het motto Delft bij Eén is er op zaterdagavond 18 mei in de Nieuwe Kerk (Markt 80) een unieke samenkomst.

Gelovigen uit verschillende Delftse kerken vieren dan in hun diversiteit samen Pinksteren. Pinksteren is het feest van de komst van de Heilige Geest, die mensen over alle grenzen heen aan elkaar verbindt.

Het thema van de Pinksterviering is ‘troost’, geënt op het kunstproject Het Feest van de Geest, waar diverse Delftse kerken aan meedoen van Hemelvaart tot en met Pinksteren.

Mocht je denken dat geloven niet meer voorkomt, dan heb je het mis. Het kerkelijk leven bruist in Delft en honderden mensen vinden in verschillende kerken hun plek. Het is uniek dat zij op Pinksteravond samenkomen om elkaar te ontmoeten en samen te zingen, te bidden, te luisteren naar korte bijdragen van jong en oud en vanuit verschillende achtergronden. Het zingen wordt begeleid door een muziekgroep uit meerdere kerken en door het orgel.

Na afloop is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie, thee of fris.

Het initiatief voor Delft bij Eén komt voort uit een verlangen om als kerken gezamenlijk op te trekken in deze stad. De viering wordt voorbereid door een groep uit verschillende kerken, van Rooms-katholiek tot evangelisch, van protestants tot oecumenisch. We hopen dat we de eenheid, die we in de voorbereidingsgroep in het klein ervaren, samen zullen beleven op 18 mei met veel mensen vanuit een verscheidenheid aan tradities en achtergronden.

We nodigen u en jou van harte om mee te doen met deze bijzondere, interkerkelijke Pinksterviering.

Aanvang 19.30 u., inloop vanaf 19.00 u.