06.04.2022 Varia

Kerkelijk erfgoed weer zichtbaar

Delft heeft een lange geschiedenis, waarin kerken, kapellen en kloosters een wezenlijk onderdeel van de stad waren. Niet alles is bewaard gebleven, maar er zijn nog wel veel gebruiksvoorwerpen. Bijbels, kandelaars, schilderijen, liturgische kleding, altaarornamenten, kelken en avondmaalsstellen zijn soms honderden jaren oud.


Uit zicht geraakt

In de Maria van Jessekerk is een nieuwe tentoonstelling 'Uit zicht geraakt'. Stichting Kerkelijk Erfgoed Delft toont dertien bijzondere voorwerpen. In de afgelopen eeuwen hadden zij een belangrijke rol in diverse kerkgenootschappen in Delft.


Welkom

Open: Op woensdag van 12:00 - 16:00 uur en op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 - 17:00 uur. De tentoonstelling is te zien tot het najaar van 2022.

Toegang: Vrij

Waar: Maria van Jessekerk


Erfgoed donateur

Stichting Kerkelijk Erfgoed Delft bewaart, restaureert, toont en publiceert over het kerkelijk erfgoed van kerken en kapellen in Delft. Ook organiseert zij lezingen en excursies. Uniek kerkelijk erfgoed blijft zo bewaard en zichtbaar voor nieuwe generaties.

Wil je SKED steunen en de nieuwsbrief ontvangen? Word dan voor 20,00 Euro per jaar donateur. Mail de secretaris of bel 015 - 256 27 64.

Meer over SKED