13.06.2023 Varia

Bezoek aan het klooster, een terugblik.

Fioretti kloosterdag 10 juni 2023


Met de zegen van diaken Melchior vertrokken we met een volle bus met 33 deelnemers op zaterdag 10 juni naar het Kapucijnenklooster in Meersel Dreef, net over de Belgische grens. Uitnodigend stond de boerenschuur op het kloosterterrein voor ons open met een heerlijke ‘tas’ (= kop op z’n Belgs) koffie met lekkers.

Zoals iemand het verwoordde: ‘Het was een warm bad, zo met elkaar op pad’. Met ‘n heel divers gezelschap van mensen uit alle kerkgemeenschappen in Delft en nabije omgeving, met plezier, mooie ontmoetingen, lichte en diepgaande gesprekken; ieder genoot er zichtbaar van:

Bezoek aan het heerlijk koele eeuwenoude klooster en de fraaie kloosterkerk met Franciscaanse broeders van meerdere nationaliteiten, ronddwalen door de prachtige bosachtige stille kloostertuin met beelden, kapellen en statiën, voor een aantal ook het café naast ’t klooster met een lekker Belgisch biertje… Maar bovenal de Christelijke inspiratie in alle onderdelen van het programma: Het ontdekken van de Franciscaanse belevingskamers, het bewandelen van het natuurlabyrint, gezamenlijk gebed en zang buiten bij de Mariagrot en de meditatieve afsluiting met het eerbiedig aan elkaar doorgeven van de intentie-symbolen die ieder had meegebracht en het noemen van namen om in stilte en met gitaarspel te gedenken.

Een dag die eenvoudigweg heel concreet iets voelbaar maakt van de nieuwe geloofsgemeenschap waaraan we samen bouwen, met ontvangen geestkracht en inspiratie!

Met dank aan de gastvrije broeders van het klooster

mede namens de voorbereiders vanuit ‘Fioretti’,

Kees, Rafael Maria en Marjolein.