19.01.2024 Pastoraal

Alphacursus

2e editie !

Startbijeenkomst: maandag 12 februari 18:30 uur Sacramentskerk

Nassaulaan 2 Delft

Na een mooie eerste editie van Alpha afgelopen najaar, starten we binnenkort met een tweede editie van deze laagdrempelige en gezellige kennismaking met het christelijk geloof.

In 10 wekelijkse bijeenkomsten ontdekken we samen wat het christelijk geloof inhoudt. Iedereen is hiervoor welkom, of je nu je leven lang in de kerk komt, of er nog nooit bent geweest.

Iedere avond beginnen we met een warme maaltijd, daarna kijken we een filmpje van zo’n 25 minuten en praten we in kleine groepjes na over het onderwerp. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: ‘Wie is Jezus?’, ‘Hoe kun je geloven?’ en ‘Wie is de Heilige Geest?’.

We starten met een vrijblijvende bijeenkomst op maandag 12 februari om 18:30 uur in de Sacramentskerk (Nassaulaan 2 in Delft). Daarna zijn de volgende bijeenkomsten iedere week op maandagavond, de avonden zijn gratis. Op vrijdagavond 15 maart en zaterdag 16 maart gaan we met elkaar een weekend weg.

Alpha is een middel dat in steeds meer parochies gebruikt wordt om geloofsgesprekken te voeren met mensen binnen, maar vooral ook buiten de kerk. Het is ons verlangen dat Alpha in de Ursulaparochie bijdraagt aan de verwelkomende en gastvrije parochies die we graag willen zijn. Ben je benieuwd en wil je erbij zijn, stuur dan een mailtje naaralpha.rkdelft@gmail.com.

Vind je het leuk om te helpen met koken of af te wassen dan ben je ook meer dan welkom, stuur dan ook even een mailtje naar dit emailadres. Meer info zie:https://www.rkdelft.nl/nieuws/nieuws-vrijwilligerswerk/alpha-ursus