Open Franciscus en Clarakerk

Elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur staan de deuren van de Franciscus en Clarakerk in de Raamstraat wijd open. De moeite waard om even langs te komen.


Oud papier

Naast de kerk staat dan een papiercontainer. Breng je oud papier; daar zijn we blij mee. Je ontvangt een glimlach en koffie of thee 'to go' als dank. Met het geld dat een volle papiercontainer oplevert bieden we pastorale en diaconale zorg aan mensen en onderhouden we de kerk.


Voedselbank inzameling

Ook kun je op die zaterdagochtend houdbare producten brengen waarmee we gezinnen steunen die gebruik moeten maken van de Voedselbank.


Franciscus winkeltje

Kom 'buurten' in het portaal van de kerk: je vindt er een verkoophoekje met Franciscaanse artikelen, onder andere Tau kruisjes uit Assisi, kaarsen, ansichtkaarten van de kerk en koffieverkoop met opbrengst voor Esteli in Nicaragua. Ook is er een weggeef en doorgeef tafel, waar bruikbare spullen van eigenaar kunnen wisselen. Elke maand weer met andere verrassingen.


Schrijven

Overal ter wereld worden mensenrechtenverdedigers onterecht gevangengezet. Omdat ze kritiek hadden op hun regering, omdat ze vreedzaam demonstreerden, omdat ze opkwamen voor rechten van vrouwen, etnische minderheden of het milieu. Amnesty International voert campagne voor hun vrijlating. Met succes. Schrijf jij mee?


De kerk van binnen bekijken

Loop op deze zaterdag gerust ook de grote kerkruimte in om de enorme koepel, de muurschilderingen en de bijzondere tegels te bewonderen (Porceleyne Fles, rond 1900). Zie hoe het licht binnen schijnt door de kleurige glas-in-lood ramen. Je kunt er een kaarsje opsteken, bidden, muziek luisteren, een boek lezen of gewoon even in de kerkbanken zitten.


Van

harte

welkom

Elk verhaal heeft een einde.

Maar in het leven is

elk einde een nieuw begin ...