De kerk tot een ‘troost-rijk’ maken

Locatie: Franciscus & Clara kerk

Ondanks verdriet en zorg om verlies van kerkgebouwen, willen we naar buiten treden, elkaar en anderen bij dit mooie project betrekken en in enthousiasme aansteken. We noemen de kerk die dagen een ‘troost-rijk’; een plek waar je steun en troost kunt zoeken. En een omgeving waar je iets van rijkdom kunt vinden uit een bron die zich ontvouwt in contact met jou, met de ander, met de Pinkster-Geest.

Er zal een ‘pleisterplaats’ komen met een huiskamer-zitje waar een lekker ‘bakkie troost’ geschonken wordt met zelfgebakken Pinksterkoekjes. Bezoekers kunnen uitingen van zorg, verdriet, verlies, gemis en pijn achterlaten, ophangen in een Pinkster-boom.

Bezoekers ontvangen een pocket-troostkaartje als symbolisch ‘bakkie troost’ dat mee te nemen is in een vakje van je tas, portemonnee of mobiel, om altijd te kunnen lezen als je dat nodig hebt.

En elke open middag van ‘Feest van de Geest’ is er gedurende 1 of 1,5 uur een kleine inloop-activiteit waar je, als je wilt, aan mee kunt doen of even bij kunt kijken en luisteren.

Deze middagen is de Franciscus&Clara kerk open van 13.00 tot 17.00 uur; activiteiten zijn er tussen 14.00 en 15.30 uur:

  • Donderdag 9 mei (Hemelvaart) - troost popje maken
  • Zaterdag 11 mei - troost schilderen (steentje beschilderen of vilten)
  • Zondag 12 mei - troost zang en muziek
  • Zaterdag 18 mei - troost (meditatieve) dans, o.a. op het Zonnelied met Roos Crama
  • Zondag 19 mei (Pinksteren) - troost zang en muziek
  • Maandag 20 mei (2e Pinksterdag) - troost bloemen en lentewandeling ‘troost in de natuur’ (11.30-14.30 uur) – info en vertrekpunt zie parochieblad.