06.02.2024 Varia

Uitnodiging kloosterdag 19 april

Op bezoek bij het Kapucijnenklooster in

Meersel Dreef

Klooster Net over de Belgische grens nabij Hoogstraten ligt het klooster waar al eeuwenlang de franciscaanse spiritualiteit floreert. De dikke kloostermuren herbergen een levendige gemeenschap van broeders en unieke franciscaanse belevingskamers.


Programma We reizen met een comfortabele bus. Dat is gezellig en zorgt voor een ontspannen reis. De reistijd is ongeveer een uur. Kom je niet uit Delft en wil je met eigen vervoer dan kan dat ook.

We vertrekken om 9.00 uur bij de Adelbertkerk aan de Minervaweg 7 in Delft. De verwachte terugkomsttijd is 18.30 uur. Start in het klooster met koffie, thee en lekkers rond 10.30 uur.

We kunnen deelnemen aan:

  • Een rondleiding in kleine groepjes door de franciscaanse belevingskamers. Een broeder laat ons met alle zintuigen de franciscaanse spiritualiteit ervaren. Dit wil je meemaken!
  • Middaggebed met de broeders.
  • Wandelen in de bosrijke omgeving waar je zelfs Franciscus tegen kunt komen.
  • Bekijken van de kunst van de broeders.
  • Bezoeken van de Lourdesgrot in het Mariapark.
  • Na een uitleg over het eeuwenoude labyrint uit de kathedraal van Chartres ervaren hoe het is om naar de kern daarvan te wandelen.

Kosten: de busreis, het verblijf en de rondleiding kosten € 30,- per persoon. Is dit bedrag niet goed haalbaar voor je, laat het ons weten, dan vinden we een oplossing.
Koffie, thee en lekkers is inbegrepen. Zelf je lunch meenemen.

Aanmelden via secr.franciscusenclarakerk@rkdelft.nl

We zien uit naar een inspirerende dag!

Initiatiefgroep Fioretti: Gonny, Ed, Hans, Kees, Rafael Maria en Marjolein