Taizéviering

Beste Ursulaparochie Delft,

In de geest van gemeenschap en geestelijke verdieping nodigen wij u en uw leden van harte uit voor een speciale Taizé-dienst op 23 mei in de Franciscus en Clarakerk te Delft, aanvang 20:00 uur.

Voor wie niet bekend is met Taizé: het is een unieke vorm van meditatieve viering die zijn oorsprong vindt in de Taizé-gemeenschap in Frankrijk. Deze gemeenschap is wereldwijd bekend om haar inzet voor vrede, gerechtigheid en ecumenische dialoog. De kern van een Taizé-viering bestaat uit eenvoudige, herhalende gezangen, een moment van stilte en meditatieve gebeden, om een diep gevoel van gemeenschap en innerlijke vrede te creëren.

Na onze recente reis naar de Taizé-gemeenschap, zijn we geïnspireerd om een stukje van deze bijzondere ervaring naar Delft te brengen. Deze dienst, onder het thema "Samen op Weg", biedt ons een moment om samen te komen in gebed, zang en stilte, zoals we dat in Taizé hebben ervaren.

De avond zal extra speciaal zijn door de aanwezigheid van een broeder uit Taizé, die met ons zal delen in deze beleving. Het is een unieke kans om de essentie van Taizé - gemeenschap, bezinning en internationale broederschap - lokaal te ervaren.

Wij kijken uit naar een avond van samenkomst en delen, in de hoop dat het ons zal inspireren en verbinden, zowel binnen onze eigen gemeenschappen als daarbuiten.

We hopen van harte u en uw leden te mogen verwelkomen op deze bijzondere avond. Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groeten,

Josh Witteveen

C.S.R. Delft