16.02.2023 Varia

Vasten 2023

Verander je mee?

In de vastentijd is er tijd om te bezinnen op wat er is, en uit te kijken naar iets nieuws! Wat kan onze rol daarin zijn? Welke opdracht ligt daar voor ons? Deze vastentijd gaan we als gemeenschap thuis, in de kerken en in de wereld, aan de slag met het thema “verander je mee?” De kerk is altijd in verandering, zo zijn we mensen onderweg, met een boodschap.

In de Kerk

Tijdens de vastentijd is er elke zondag een kinderwoorddienst met het project: Verander je mee?

1e zondag: 26 februari: Adelbertkerk
2e zondag: 5 maart: Franciscus en Clara
3e zondag: 12 maart: Maria van Jessekerk
4e zondag: 19 maart: Sacramentskerk
5e zondag: 26 maart: Franciscus en Clara
6e zondag: 2 april: Palmzondag: Maria van Jesse & Sacramentskerk

Thuis

Thuis kan je gebruik maken van het werkboekje “Verander je mee?” het is een boekje vol verhalen en creatieve activiteiten en challenges voor de hele veertigdagentijd. Om met het hele gezin van dag tot dag naar het paasfeest toe te leven. De boekjes worden uitgedeeld bij de kinderwoorddienst en liggen achterin de kerk.

Als alternatief kan gekozen worden voor "Ons dagelijks brood, gezinsboek voor de veertigdagentijd" van Michel Hagen. Hierin staat voor elke dag in de vastentijd de lezing van de dag, verteld voor twee leeftijdsgroepen, met stripachtige tekeningen. Voor de ouders is er elke dag een ‘dag lichtje’. Dit boek is elk jaar opnieuw te gebruiken.

Maak de wereld mooi!

Vanaf Aswoensdag willen we samen gaan veranderen, niet alleen ons hart, maar ook de wereld! We willen jullie vragen om na afloop van de viering een grijper te lenen bij de kerk en thuis afval te verzamelen.

Stuur een mooie foto van jezelf met je zak vol afval naar secr.mariavanjessekerk@rkdelft.nl en maak kans op een leuke prijs!

Vastenactie

Op 12 maart is de 4-kerkenviering: we willen jullie vragen wat lekkers te bakken dat verkocht kan worden bij de lunch. De opbrengst is voor de projecten van de Vastenactie. We willen juist aan de mensen in moeilijke omstandigheden denken.

We wensen jullie een fijne 40-dagentijd!