13.08.2022 Varia

Ursuladag

4 september

Feestelijke start van het pastorale jaar met de hele parochie samen.


Ursuladag staat in het teken van ontmoeten, kennismaken en vieren.

Ursuladag gaat er wat anders aan toe dan u voorheen gewend was. Voor corona organiseerde jaarlijks één van de kerken Ursuladag. Dit keer wordt de dag gezamenlijk voorbereid vanuit alle locaties, het pastoresteam en parochiebestuur. We maken deze keer gebruik van de Franciscus & Clarakerk en buurthuis de Wending aan de Raamstraat. Er is die dag maar één viering in onze parochie

Op zondag is er vrij parkeren in de buurt rondom de kerk.

Om 10 uur is er een eucharistieviering waarin u verschillende koren zult horen zingen. De viering zal tweetalig zijn want ook de internationale gemeenschap van onze parochie doet mee. Na de koffie kunt u deelnemen aan interessante activiteiten en ter afsluiting bieden we u een lunch aan.

Het programma

10.00 uur Eucharistieviering in de Franciscus & Clarakerk

11.15 uur Koffie met iets erbij in buurthuis de Wending tegenover de kerk

12.00 uur Keuze uit workshops en activiteiten

13.15 uur Afsluitende lunch in buurthuis de Wending

Na de koffie starten de workshops. U kunt zich voor en na de viering aanmelden voor een workshop (sommige workshops kennen een maximum aantal deelnemers). Om vast inspiratie op te doen vindt u hieronder een korte beschrijving van de workshops.

Kruiswegstaties uit de Hippolytuskerk
Op 4 september staan er in de kerk enkele kruiswegstaties uit de voormalige Hippolytuskerk die door de Stichting Kerkelijk Erfgoed Delft (SKED) zijn gerestaureerd. Wim van Leeuwen van het SKED vertelt de geschiedenis van deze staties van ontwerp via bijna vernietiging tot restauratie en tentoonstelling.

In dialoog met Clara van Assisi
Fioretti is een groep die het Franciscaanse gedachtengoed in Delft levend houdt. Aan de hand van enkele voorwerpen bespreekt Rafaël Maria Theuvenet hoe Clara van Assisi met vragen uit ons dagelijks leven om zou gaan.

Bijbelverhaal in beweging
Bijbelverhalen komen soms heel bekend voor. Maar wat gebeurt er met het verhaal en met jou als je in de rol van een personage uit het verhaal gaat staan? Dat gaan we ontdekken in deze workshop door Neely de Ronde van het Stadsklooster Delft.

Voedselbank Delft
In onze kerken zamelen we levensmiddelen in voor de Voedselbank en verschillende vrijwilligers zijn er actief. Maar hoe werkt de Voedselbank eigenlijk? Peter Vogelaar van de Voedselbank Delft vertelt.

In gesprek in de tent van God
Aan de hand van vragen gaan we in gesprek over ons geloof en wat we belangrijk vinden voor onze toekomstige kerk in Delft. We doen dat in of bij de tent waarin God te gast was bij Abraham.

Een nieuw geluid voor Ursula
Onder leiding van Ivo Bouwmans oefenen we een nieuw, speciaal geschreven Ursulalied, dat tijdens de lunch in première gaat.

Dakpan schilderen
Een jaar geleden zijn de dakpannen op de abscis van de Franciscus &Clarakerk vernieuwd. U kunt de oude dakpannen beschilderen om thuis een plek te geven.

Delftse Ommegang
De Delftse Ommegang is een traditie die teruggaat tot de middeleeuwen. Arthur Bolder van het gilde vertelt over deze jaarlijkse processie en laat het werk van het gilde zien.

Het algemeen betwijfeld Christelijk geloof
Stijn Franken, vice-voorzitter van ons parochiebestuur neemt u mee in een korte rondgang langs drie vormen van twijfel.

Maakt u vast een keuze. Mogelijk wijzigt het programma nog. Daarover wordt u dan op 4 september geïnformeerd.

Het belooft een gezellige en inspirerende dag te worden. Het parochiebestuur, pastoresteam en de kerngroepen hopen u te ontmoeten op Ursuladag.