28.04.2024 Varia

Taizé-gebed

23 mei

Franciscus en Clarakerk

20.00 uur

In de geest van gemeenschap en geestelijke verdieping nodigen de leden van studentenvereniging C.S.R. en het Franciscus en Clarahuis ieder uit voor een speciaal Taizé-gebed op 23 mei in de Franciscus en Clarakerk te Delft, aanvang 20:00 uur, met broeder Sebastiaan uit Taizé.

Voor wie niet bekend is met Taizé: het is een unieke vorm van meditatieve viering die zijn oorsprong vindt in de Taizé-gemeenschap in Frankrijk. Deze gemeenschap is wereldwijd bekend om haar inzet voor vrede, gerechtigheid en oecumenische dialoog. De kern van een Taizé-viering bestaat uit eenvoudige, herhalende gezangen, een moment van stilte en meditatieve gebeden, om een diep gevoel van gemeenschap en innerlijke vrede te creëren.

Deze viering met het thema "Samen op Weg", biedt een moment om samen te komen in gebed, zang en stilte, zoals dat in Taizé wordt ervaren. De avond zal extra speciaal zijn door de aanwezigheid van een broeder uit Taizé, die met ons zal delen in deze beleving. Het is een unieke kans om de essentie van Taizé - gemeenschap, bezinning en internationale broederschap - lokaal te ervaren.

De viering is vooral bedoeld voor alle jonge mensen in Delft en omstreken. Deel deze informatie dan ook met jonge mensen die u kent in de omgeving. Ben of voel je je ouder, zeker ook welkom om dit mee te beleven, met alle ruimte voor de jongere generatie.

De jongeren kijken uit naar een avond van samenkomst en delen met ieder, in de hoop dat het zal inspireren en verbinden, zowel binnen de eigen gemeenschappen als daarbuiten.

Contact&info: Josh Witteveen, C.S.R. Delft joshwitteveen@gmail.com Tel: +31 6 12325287