11.08.2023 Varia

Oproep:

Stekjes en zaden verzamelen om te delen en ruilen

Voorbereiding voor de Franciscusviering op zondag 8 oktober om 10.00 uur

Vanaf de naamdag van de Heilige Clara van Assisi
(11 augustus) wordt in de Franciscus en Clarakerk traditiegetrouw de oproep gedaan zaadjes en stekjes te verzamelen om tijdens de Franciscusviering in oktober met elkaar te delen en ruilen op de ‘Clara-tafel’.

In haar zegengebed noemt de heilige Clara zich ‘een plantje van Franciscus’, haar grote inspirator.

Een mooi beeld om je verbondenheid met je ‘grond’ te beschrijven: Een beeld dat in zichzelf de Franciscaanse spiritualiteit draagt van aandacht voor de schepping als geschenk van God aan de mensen.

Ook wij willen ons door hen laten inspireren en kunnen in ons dagelijks leven als een stekje of plantje zijn van deze inspirators.

We vragen aan u en aan jou om in deze maand september zaden en stekjes te verzamelen van kamer-, tuin- en balkonplantjes of van een mooie plant in de berm of tussen de stoeptegels onderweg. Breng op het feest van Franciscus de potjes met kleine plantjes en zakjes zaad mee naar de kerk in de Raamstraat voor op ‘de Clara-tafel’. Liefst met de naam van de plant of het zaad, bijzonderheden als de vindplaats en zaaitijd erbij.

Deze oproep doen we nu aan iedereen omdat de Franciscusviering op zondag 8 oktober om 10.00 uur een gezamenlijke viering is in de Franciscus en Clarakerk.

Na die viering kan naar hartenlust geruild en weggegeven worden, zodat ieder ook weer iets van die tafel meeneemt en ergens zaait of plant: Om de omgeving te doen groeien en bloeien in de geest van Clara en Franciscus.

Marjolein Kenselaar