05.05.2023 Varia

Professor Monique van Dijk-Groeneboer

Zij neemt ons mee in het synodale proces en haar bevindingen daarbij onder katholieke vrouwen.

Donderdag 1 juni 19.30 uur, inloop met soep vanaf 18.30 uur pastorie Franciscus en Clarakerk, Raamstraat 78

In de wereldwijde katholieke kerk loopt een synodaal proces. Doel is om een gezamenlijke weg te vinden zodat de Kerk in deze tijd haar missie kan vervullen. Ze mondt uit in een bisschoppensynode in Rome. Deze synode zal aanbevelingen doen die uiteindelijk door onze paus zullen worden verwerkt in een richtinggevend document.

Afgelopen februari waren delegaties uit de verschillende Europese landen in Praag bijeen en presenteerden daar reacties die waren verzameld in onder meer hun parochies. Het woord voor Nederland werd gevoerd door prof. Monique van Dijk. Zij was begeleider van het onderzoek onder katholieke vrouwen.

Prof. dr. Van Dijk-Groeneboer is hoogleraar religieuze educatie aan de Tilburg School of Catholic Theology (faculteit van de universiteit van Tilburg). Ze doet onderzoek naar jongeren en hun zingeving.

Graag gaat ze met ons in gesprek over haar ervaringen in het synodale proces, in het bijzonder de Europese bijeenkomst in Praag. Vanzelfsprekend heeft daarbij haar onderzoek onder katholieke vrouwen de aandacht.

De inloop op 1 juni start om 18.30 uur met soep. De bijeenkomst zelf begint om 19.30. Eindtijd is 21.30 uur. Het is fijn wanneer u zich opgeeft voor soep en spreker via: secr.franciscusenclarakerk@rkdelft.nl

Werkgroep activiteiten buiten de vieringen parochie St. Ursula Diaken Melchior Kerklaan