31.05.2024 Varia

Gastorganist Berry van Berkum

Zondagmiddag 9 april in de Maria van Jessekerk, 15.00 uur


Op zondagmiddag 9 juni a.s. om 15.00 uur verzorgt gastorganist Berry van Berkum een orgelconcert op het monumentale Maarschalkerweerd- orgel (1893).

Hij studeerde orgel, improvisatie en piano aan het conservatorium te Arnhem en behaalde meerdere malen prijzen op internationale orgelconcoursen. Inmiddels is hij een veel gevraagd concert organist.

Berry van Berkum is een veelzijdig organist van de Nicolaïkerk te Utrecht en de Dominicanenkerk te Zwolle. Hij heeft voor dit concert een aantrekkelijk programma samengesteld met romantische composities van o.a. César Franck (Prière) en werken uit de eerst helft van de 20e eeuw van o.a. de Zwitserse organist/ componist Guy Bovet en sluit het concert af met een werk van de Nederlander Jan Welmers (Litanie). Echter de centrale compositie van dit concert vormt een groots werk van de Franse organist/ componist Olivier Messiaen; “Combat de la mort et de la vie”, (Strijd om dood en leven).

De aanvang van het concert is 15.00 uur (tot ca. 16.00 uur). Tijdens de concerten worden er beelden getoond van de organist op groot beeldscherm. De toegang is € 10 (kinderen tot 12 jaar hebben vrije toegang). Dit bedrag kan worden voldaan op de dag van het concert aan de deur contant of per pin.

Het volledige concertprogramma zal tijdig te zien zijn op de website http://www.veenswijkorgel.n