02.05.2023 Varia

Orgelconcert op 7 mei

Gastorganist Wilbert Berendsen

Op zondagmiddag 7 mei a.s., om 15.00 uur verzorgt Wilbert Berendsen, Stadsorganist uit Doesburg het 2de concert uit de orgelconcertserie 2023 in de Maria van Jessekerk te Delft.

Wilbert Berendsen studeerde orgel en kerkmuziek te Amsterdam, koordirectie te Utrecht en beiaard te Amersfoort. Sinds 2012 is hij cantor-organist van de Grote of Martinikerk in Doesburg, waar hij de vaste bespeler is van het monumentale Walcker-orgel. In 2015 werd hij benoemd tot Stadsorganist van de gemeente Doesburg.

Hij zal een Frans getint programma met symfonisch orgelwerken laten horen op het Maarschalkerweerd- orgel (1893) dat dit jaar 130 jaar bestaat. Berendsen zal werken ten gehore brengen van Hendrik Andriessen – “Toccata (1917)”, Charles Tournemire – “Fantaisie-Choral”, Frank Martin – “Agnus Dei pour orgue”. Hij sluit zijn concert af met delen uit de 1ste Symphonie van de vermaarde organist/ componist van de Parijse Notre Dame; Louis Vierne.

De toegangsprijs is € 10 euro en kan contact of per pin worden voldaan aan de deur, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Beelden van zijn spel zijn tijdens het concert te zien op groot beeldscherm.

Zie de website http://www.veenswijkorgel.nl voor meer informatie en het volledige programma.