10.06.2022 Varia

Op bedevaart: Naar Lourdes?

Westlandse bedevaarten
Lourdes
Waar hemel en aarde elkaar raken

De kwetsbare mens

We gaan van 10 tot en met 18 september naar Lourdes. Het is een plaats waar hemel en aarde elkaar raken. Laat je meenemen door enthousiaste bedevaartgangers. Raak onder de indruk van het verhaal van Bernadette Soubirous, die in het voorjaar van 1858 Maria zag en hoorde. Grijp de mogelijkheid aan om in het stadje aan de voet van de Pyreneeën de verschillende kerken te bezoeken, een kaars op te steken en natuurlijk de grot te zien waar Maria verschenen is.

De kwetsbare mens staat in Lourdes centraal en daarmee wordt ons geloof zichtbaar. De ontmoeting met jezelf, de ontmoeting met een ander en de ontmoeting met die Ander zullen indruk op je maken. Ga mee; je bent van harte welkom. Pastor Hans Smulders begeleidt de bedevaart.


Route

  • Na een vroeg vertrek vanuit het Westland reizen we per luxe touringcar via België naar Lisieux.
  • Op de tweede dag vieren we 's ochtends de eucharistie in de crypte van de basiliek, en bezoeken we Theresia van Lisieux in de Carmel. Vanuit Lisieux reizen we richting Niort of Poitiers, waar we overnachten.
  • Op de derde dag komen we rond lunchtijd in Lourdes aan.
  • Op de vierde tot en met de zevende dag volgen we het bedevaartprogramma in Lourdes, inclusief een viering met de Westlandgroep.
  • Op de achtste dag verlaten we Lourdes en reizen we naar Nevers, waar we overnachten.
  • Op de negende dag vieren we in het klooster Saint Gildard de eucharistie in de nabijheid van Bernadette. Vanuit Nevers reizen we daarna terug naar het Westland.


Meer informatie en aanmelden

Westlandse Bedevaarten