06.02.2024 Varia

Monnikenwerk in de kerk op 16 maart

Op zaterdag 16 maart tussen 9.30 en 14.30 uur doet de Franciscus & Clarakerk mee met de landelijke vrijwilligersactie NL Doet!

We geven met vele handen de kerk en directe omgeving een goede beurt:
Monnikenwerk in de kerk
Op je tenen en door de knieën…


Je komt op heel bijzondere plekken van dit gebouw waar je misschien nog nooit geweest bent: Boven op het orgelbalkon en in de kerktoren bij de klokken bijvoorbeeld. Of in de geheime kelders van dit oude gebouw. We gaan o.a. het orgelbalkon onder ‘t stof vandaan halen en kaarsvet verwijderen bij ‘Maria’ en in de dagkapel, plantjes zetten in de pastorietuin en geveltuintjes verzorgen langs de kerkmuur.

Tussen de middag is er soep met brood voor de hard werkende poetsers, sjouwers en klussers. Een gezellige ochtend met mensen uit de wijk, een schoon en fris kerkgebouw met ruimte voor nieuwe dingen en een tuin met vrolijke plantjes zal het resultaat zijn!

‘NL Doet’ u mee?!

Welkom, ook als u maar een deel van die ochtend kunt meehelpen.

Vanuit de kerk wordt voor de materialen gezorgd. Handig om zelf een paar (schoonmaak- en of tuin)handschoenen mee te nemen. Het monnikenwerk wordt beloond met koffie, thee en een eenvoudige lunch van soep met brood.

Geef uw naam en contactgegevens alstublieft op bij het secretariaat onder vermelding van de NL Doet! Actie, dan ontvangt u een week tevoren nog een herinnering en laatste informatie.secr.franciscusenclarakerk@rkdelft.nl

Als u vragen heeft over deze actie kunt u contact opnemen met Marjolein Kenselaar M 06-48457103