04.03.2023 Varia

Activiteiten RK Delft in de Veertidagentijd


In de Veertigdagentijd bezinnen we ons op wat is en kijken we uit naar iets nieuws. Wat kan onze rol daarin zijn? Welke opdracht ligt daar voor ons? Deze tijd gaan we als Ursula-kerkgemeenschap thuis, in de kerken en in de wereld aan de slag met het thema “Verander je mee?” De kerk is altijd in verandering, zo zijn we mensen onderweg, met een boodschap.

De activiteiten zijn afzonderlijk ook opgenomen in het activiteitenoverzicht. In een aantal gevallen wordt vanuit een activiteit hier naartoe verwezen voor meer toelichting.
NB: het kan zijn dat vanwege de indeling in categorieën van het overzicht binnen een geclusterde activiteit een latere datum voorkomt dan van een later onderdeel. Hopelijk leidt dat niet tot verwarring.

Meditatief gebed in de Vastentijd

Woord, gebed muziek en stilte in de traditie van de Franciscanen.

Stil zijn bij het hongerdoek en het thema ‘Mensen onderweg’ in de veertigdagentijd.

Zaterdagavond 4, 11, 18 en 25 maart en op 1 april van 19.00-19.30 uur in de warme dagkapel van de Franciscus- en Clarakerk, ingang via de kerkdeur.

Dinsdagavond 28 maart bezinning en gebed: Wat zijn de plannen van God met jouw leven? Georganiseerd door de Antilliaanse gemeenschap in de dagkapel van de Sacramentskerk. Ingang sacristie aan de Nassaulaan van 19.30 tot 21.30 uur.

Lunch en lezing over het hongerdoek

Zondag 12 maart na de gezamenlijke viering van 10.00 uur in de Maria van Jessekerk: koffie/thee met broodjes en aansluitend een lezing ’10 Bijbelse vrouwen op een hongerdoek’ door Charlotte van Rooijen – Bergholtz. Je krijgt achtergrondinformatie over hongerdoeken en je maakt kennis met een vrijwel onbekend doek uit India (1990) waarop kleurrijke bijbelse vrouwen zijn afgebeeld. Kunnen zij ons in 2023 nog inspireren?

Meezingen met Deo Sacrum tijdens de 4-kerkenviering 12 maart

Zondag 12 maart. Je wordt uitgenodigd om mee te zingen met het koor Deo Sacrum. Er worden Nederlandstalige liederen uit de GvL gezongen en de Johannes Paulus II mis (van de Wereld Jongerendagen). Er zijn twee repetities, op donderdag 2 en 9 maart. De repetities zijn van om 20:30 uur (inloop met koffie om 20:15 uur) tot 21:15 uur. De ingang van de Koorzolder van Deo Sacrum is aan de Oude Langendijk, hoek Jozefstraat. Aanmelden kan bij Johan Herrenberg herrenberg@gmail.com.

Solidariteitsmaaltijden

Samen eten, een eenvoudige maaltijd solidair met mensen in armoede en oorlog.

Woensdag 15 maart 18.00 uur i.s.m. de Adelbertkerk in de pastorie van de Franciscus- en Clarakerk, Raamstraat 78.
Kosten: € 10,00 (meer of minder mag ook)

Vrijdag 31 maart 18.00 uur georganiseerd door de Sacramentskerk i.s.m. de Protestantse kerken in de Wipmolen, Professor Krausstraat 71-b.
Kosten: €17,50.

Voor aanmelding liggen intekenlijsten in het portaal van de kerken maar je kunt je ook via de secretariaten van de betreffende kerken aanmelden.

Kledinginzamelactie

Zaterdag 18 maart gebruikte kleding en schoenen inleveren tussen 10.00 en 12.00 uur bij de 4 kerklocaties. Ook speelgoed, knuffels en dekbedovertrekken met kussenslopen, lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes apart verpakt in gesloten plastic zak wordt graag aangenomen. Géén gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden.

De wereld… om te beginnen Delft een beetje schoner en mooier maken!

Vuilprikken na de gezamenlijke vieringen.

De kinderen van de kerk zijn al gestart na de Aswoensdagviering en gaven het goede voorbeeld! De mensen van de drie-kerkenviering op 26 februari namen de uitnodiging over...

En op zondag 26 maart na de viering van 10.00 uur vanuit de kerk met een afvalzak en een zwerfafvalknijper in de buurt van de Franciscus- en Clarakerk kun je ook nog jouw bijdrage leveren!


Aanbiddingsavond met de jongeren van het Franciscus en Clarahuis

Woensdag 29 maart van 20.00 tot 21.00 uur in de Franciscus en Clarakerk.

Met verstillende muziek en biechtmogelijkheid. Na afloop samenzijn in de Tuinkamer van de pastorie. Georganiseerd door de jongeren.

Welkom aan allen!

Kijk op deze pagina voor meer informatie.


Jacobuswandeling

Zaterdag 1 april: Wandeling vanaf de Franciscus- en Clarakerk in de Raamstraat naar de St. Jacobus de Meerderekerk in het buurtschap Kethel (Schiedam). Dit is een stuk van het mooie Jacobspad. In de pastorie van de kerk in Kethel wordt koffie en thee geschonken en kan een zelf meegebrachte lunch worden gegeten. Aansluitend is er een klein meditatief samenzijn, waarna ruimte om de kerk te bekijken. Vervolgens wandelen we terug naar Delft. Thea Mokveld neemt ons mee op een inspirerende tocht van 18 km.

Dit keer een wandeling voor de geoefende lopers: stevig doorlopen en veel kilometers. Wanneer je mee wilt doen maar niet zo ver kunt/wilt lopen: Er vertrekt ook een fietsgroepje voor het zelfde programma.

Wandel of fietst je mee? Opgeven kan t/m 30 maart via secr.franciscusenclarakerk@rkdelft.nl.

De wandelaars verzamelen om 9.45 uur bij de Franciscus en Clarakerk (Raamstraat 78), vertrek om 10.00 uur. De fietsers verzamelen om 11.00 uur, vertrek is 11.15 uur.

Er zijn geen kosten aan verbonden, een vrijwillige gift in Kethel is welkom.

Bij slecht weer wordt de activiteit geannuleerd. Niet vergeten mee te nemen: lunch, drinken onderweg, regenkleding en pelgrims-zin

Van harte aanbevolen vanuit Fioretti