Adventsconcert met een schola cantorum

Gregoriaanse gezangen door een Schola cantorum o.l.v. dirigent Peter Beijersbergen, afgewisseld met orgelmuziek van Petra Veenswijk (organist)

Zondagmiddag 27 november 2022

Maria van Jessekerk
Burgwal 20, 2611 GJ te Delft

Aanvang 15:00 uur (tot ca. 16.00 uur)
Toegang: €10,= te voldoen aan de deur (contant of pin)

Op zondagmiddag 27 november a.s. om 15.00 uur is er in de Maria van Jessekerk te Delft een Adventsconcert. Dit is inmiddels een traditie in de Maria van Jessekerk. Deze zondag is de eerste zondag van de Advent. De Adventstijd is ingetogen, het is de periode van voorbereiding naar het kerstfeest. Voor deze tijd is door de eeuwen heen veel mooie muziek geschreven. Bij dit Adventsconcert zijn, naar oud middeleeuwse praktijk, afwisselend gregoriaanse gezangen van een mannenkoor (Schola cantorum) o.l.v. dirigent Peter Beijersbergen en orgelmuziek van organist Petra Veenswijk te horen. De Schola bestaat uit koorleden afkomstig uit Nootdorp en Delft. Zij zullen o.a. het Rorate coeli, een Magnificat, Ad te levavi, Ave Maris Stella en Veni, veni Emmanuel ten gehore brengen.

De orgelwerken zijn geïnspireerd op de gregoriaanse gezangen en gecomponeerd in de 19de en 20ste eeuw. Het is daardoor een zeer afwisselend programma. Deze Schola bestaat uit ca. 20 mannen. Ze zijn voor de gelegenheid in toog en superplie. De geweldige akoestiek en de sfeervol verlichte kerk maken het een mooie start van de kerstperiode.

De toegang voor dit concert is 10 euro, kinderen tot 12 jaar hebben vrije toegang. Dit bedrag is te voldoen aan de deur (dat kan contant of met pin).

Het volledige programma, en meer over het orgel- en de orgelconcerten is tijdig te zien op de website: www.veenswijkorgel.nl