U bent hier: Home
Laatst gewijzigd: 19-11-2019

Nieuws

Geen nieuws in deze lijst:

Welkom

Welkom op de website van de parochie Sint Ursula te Delft.

Beste mensen,

Vrijdagmiddag heeft pastor Melchior Kerklaan thuis een ongelukje gehad waarbij hij slecht terecht is gekomen en zijn heup heeft gebroken. Hij is die avond meteen geopereerd en het gaat goed met hem. Na het verblijf in het ziekenhuis zal hij nog een periode van revalidatie moeten ondergaan. Dit betekent onder andere dat zijn wijding tot permanent diaken (za. 16 november) zal worden uitgesteld. Het is voor ons maar vooral voor collega Melchior en zijn vrouw een enorme tegenvaller. Wij wensen hem voor een spoedig herstel.

Pastoor Verbakel

Soms is bidden eenvoudigweg puur zwijgen voor God.
En toch vindt er een ontmoeting plaats.
En ik kom er anders uit tevoorschijn dan ik er inging.

 

Anselm Grün

Sint Ursulaparochie

Sint Ursula

De Sint Ursulaparochie in Delft is sinds 1 maart 2009 gevormd vanuit drie voormalige parochies (HH Franciscus en Clara, Sint Adelbert, Sint Hippolytus). De parochie heeft vier kerklocaties:

Op deze website treft u vele gegevens aan zoals de tijden van vieringen, contactgegevens van het pastorale team en van de secretariaten van de locaties, en nieuws over activiteiten en een actuele agenda. We hopen dat u uw weg vindt in onze dynamische en levende geloofsgemeenschappen.

De Sint Ursulaparochie valt onder het Bisdom Rotterdam.

Sinds medio 2012 hebben de Sint Ursulaparochie in Delft en de Onze Lieve Vrouw van Sionparochie in Den Hoorn, Maasland en Schipluiden één pastoraal team.

ANBI (algemeen nut beogende instelling)

De parochie Parochie Sint Ursula is een geloofsgemeenschap die behoort tot de Rooms Katholieke Kerk in Nederland. De parochie is een deel van het bisdom Bisdom Rotterdam.

De Rooms Katholieke Kerk heeft van de Belastingdienst een ANBI groepsbeschikking ontvangen. Dat wil zeggen dat de afzonderlijke parochies en andere instellingen die tot de Rooms Katholieke Kerk behoren zijn aangewezen als ANBI. Dit is derhalve ook van toepassing op de parochie Parochie Sint Ursula.

Voor een ANBI geldt een publicatieverplichting m.b.t. informatie die van belang is voor transparantie en verantwoording in de filantropische sector. Voor de parochie vindt u deze informatie hier.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

In het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat hieronder een verklaring hoe de Sint Ursulaparochie omgaat met uw persoonsgegevens.

AVG_St_Ursula_parochie_Delft_11_maart_2019.pdf

AVG Sint Ursulaparochie 11 maart 2019