U bent hier: Home
Laatst gewijzigd: 30-09-2019

Nieuws

13 oktober 23:03

Impressie Mariahulde 12 oktober 2019

Een enthousiast verslag van de Mariahulde in de Maria van Jessekerk.

19 juli 12:55

Nieuw: Internationale gebedsviering/International prayerservice

Op zaterdagmiddag in de Maria van Jessekerk. On Satuday afternoon in the Maria van Jesse church,...

Welkom

Welkom op de website van de parochie Sint Ursula te Delft.

Oktober, rozenkransmaand

Maar ook wereldmissiemaand.
Onze solidariteit wordt gevraagd met christelijke kerken elders in de wereld.

De Pauselijke Missiewerken bestaan in meer dan 100 landen. Het werk is gericht op de opdracht van Jezus: Ga, en maak alle volkeren tot leerling'. De diverse projecten laten zien hun deze opdracht in verschillende samenlevingen vorm krijgt.

 

 

Photo by Autumn Mott Rodeheaver on Unsplash

Sint Ursulaparochie

Sint Ursula

De Sint Ursulaparochie in Delft is sinds 1 maart 2009 gevormd vanuit drie voormalige parochies (HH Franciscus en Clara, Sint Adelbert, Sint Hippolytus). De parochie heeft vier kerklocaties:

Op deze website treft u vele gegevens aan zoals de tijden van vieringen, contactgegevens van het pastorale team en van de secretariaten van de locaties, en nieuws over activiteiten en een actuele agenda. We hopen dat u uw weg vindt in onze dynamische en levende geloofsgemeenschappen.

De Sint Ursulaparochie valt onder het Bisdom Rotterdam.

Sinds medio 2012 hebben de Sint Ursulaparochie in Delft en de Onze Lieve Vrouw van Sionparochie in Den Hoorn, Maasland en Schipluiden één pastoraal team.

ANBI (algemeen nut beogende instelling)

De parochie Parochie Sint Ursula is een geloofsgemeenschap die behoort tot de Rooms Katholieke Kerk in Nederland. De parochie is een deel van het bisdom Bisdom Rotterdam.

De Rooms Katholieke Kerk heeft van de Belastingdienst een ANBI groepsbeschikking ontvangen. Dat wil zeggen dat de afzonderlijke parochies en andere instellingen die tot de Rooms Katholieke Kerk behoren zijn aangewezen als ANBI. Dit is derhalve ook van toepassing op de parochie Parochie Sint Ursula.

Voor een ANBI geldt een publicatieverplichting m.b.t. informatie die van belang is voor transparantie en verantwoording in de filantropische sector. Voor de parochie vindt u deze informatie hier.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

In het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat hieronder een verklaring hoe de Sint Ursulaparochie omgaat met uw persoonsgegevens.

AVG_St_Ursula_parochie_Delft_11_maart_2019.pdf

AVG Sint Ursulaparochie 11 maart 2019