U bent hier: Home
Laatst gewijzigd: 27-03-2020

Nieuws

28 maart 22:44

Bekijk eucharistieviering van zondag 29 maart

Te zien op deze website vanaf zondagmorgen vanuit de Maria van Jessekerk in Delft.

27 maart 13:01

Alle publieke vieringen afgelast tot en met Pinksteren

Aangescherpte maatregelen van de Nederlandse bisschoppen.

26 maart 15:31

Parochieblad van april

Het parochieblad van april is verschenen.

26 maart 15:00

Ter inspiratie, meditatie en overdenking

Lezingen van het weekeinde en overwegingen hierover vindt u elke dag op de pagina 'Vieringen'.

21 maart 16:00

Bedevaarten naar Banneux afgelast

Helaas moeten wij u meedelen dat we genoodzaakt zijn de bedevaarten die in het voorjaar gepland...

Welkom

Welkom op de website van de parochie Sint Ursula te Delft.

Alle vieringen t/m 31 mei afgelast / Until May 31th no public masses on Sunday and weekdays

In verband met het coronavirus worden alle vieringen, zowel in het weekend als door de week, afgelast. Dit geldt voorlopig t/m 31 mei


Elke zondag zijn de kerken tussen 11.00-12.00 uur open voor persoonlijk gebed en het aansteken van een kaarsje. Houd ook dan 1,5 meter afstand van elkaar.


Zie het laatste bericht van de bisschoppen hierover (bericht 24 maart).


Voor onze parochie zijn diverse maatregelen van kracht. Meer informatie hierover in het bericht van pastoor Verbakel (bericht 17 maart).

Lezingen en overwegingen

Omdat er voorlopig geen vieringen zijn in onze kerken zullen we de komende weken de lezingen van het weekeinde en dagelijkse overwegingen hierover door pastor Eli Stok en anderen op de pagina Vieringen plaatsen. Ter inspiratie, meditatie en overdenking.

Meditations in English

For weekly meditations in English, go to the page Vieringen.

Veertigdagentijd, we zijn op weg naar Pasen

Vijfde Zondag: Gij zult leven

Ez 37, 14 „Mijn geest zal Ik over u uitstorten en gij zult leven; Ik zal u vestigen op uw eigen grond en gij zult weten dat Ik de Heer ben; Wat Ik zeg, dat volbreng Ik!"

We richten onze blik op de onderkant van het hongerdoek.

Een rij giraffen trekt doelgericht naar de bron. De kunstenaar heeft aan de linkerkant van het doek planten getekend, aan de onderkant dieren.
Schepping; temidden van plant en dier leeft de mens. Mens, plant en dier leven vanuit die ene Bron, God genoemd.
De dieren zijn onderweg, alsof ze een visioen gezien hebben. Zij willen drinken van het Levende Water. De giraffen herinneren ons aan de schoonheid van de schepping, een schepping zonder plant en dier is immers ondenkbaar. Het inslaan van nieuwe wegen kan een bron zijn van nieuwe inzichten en nieuw geluk.
De kleuren van de hongerdoek gaan van links naar rechts in elkaar over. De lijnen lopen van rood via blauw weer over in rood. Ze symboliseren de verbondenheid, daarom zijn de overgangen zo geleidelijk en subtiel dat het hele doek eenheid uitstraalt.

 

Vastenactie:
NL68 RABO 0309 9101 45.
T.n.v. RK parochie Sint Ursula.
Met als vermelding: VASTENACTIE

Sint Ursulaparochie

Sint Ursula

De Sint Ursulaparochie in Delft is sinds 1 maart 2009 gevormd vanuit drie voormalige parochies (HH Franciscus en Clara, Sint Adelbert, Sint Hippolytus). De parochie heeft vier kerklocaties:

Op deze website treft u vele gegevens aan zoals de tijden van vieringen, contactgegevens van het pastorale team en van de secretariaten van de locaties, en nieuws over activiteiten en een actuele agenda. We hopen dat u uw weg vindt in onze dynamische en levende geloofsgemeenschappen.

De Sint Ursulaparochie valt onder het Bisdom Rotterdam.

Sinds medio 2012 hebben de Sint Ursulaparochie in Delft en de Onze Lieve Vrouw van Sionparochie in Den Hoorn, Maasland en Schipluiden één pastoraal team.

ANBI (algemeen nut beogende instelling)

De parochie Parochie Sint Ursula is een geloofsgemeenschap die behoort tot de Rooms Katholieke Kerk in Nederland. De parochie is een deel van het bisdom Bisdom Rotterdam.

De Rooms Katholieke Kerk heeft van de Belastingdienst een ANBI groepsbeschikking ontvangen. Dat wil zeggen dat de afzonderlijke parochies en andere instellingen die tot de Rooms Katholieke Kerk behoren zijn aangewezen als ANBI. Dit is derhalve ook van toepassing op de parochie Parochie Sint Ursula.

Voor een ANBI geldt een publicatieverplichting m.b.t. informatie die van belang is voor transparantie en verantwoording in de filantropische sector. Voor de parochie vindt u deze informatie hier.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

In het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat hieronder een verklaring hoe de Sint Ursulaparochie omgaat met uw persoonsgegevens.

AVG_St_Ursula_parochie_Delft_11_maart_2019.pdf

AVG Sint Ursulaparochie 11 maart 2019