U bent hier: Home
Laatst gewijzigd: 26-05-2020

Nieuws

26 mei 18:13

Pinksteren laatste online viering

Vanaf 2 juni kunnen we weer samenkomen

23 mei 18:55

Parochieblad van juni

Het parochieblad van juni is verschenen.

22 mei 13:48

Persoonlijke ervaringen in coronatijd

Lees hier over de ervaringen van parochianen in coronatijd.

14 mei 23:48

Oproep: vragenlijst verbondenheid

Erasmus Universiteit en bisdom Rotterdam onderzoeken verbondenheid van katholieken met hun parochie

Agenda

Geen gebeurtenissen gevonden

Welkom

Welkom op de website van de parochie Sint Ursula te Delft.

Vieringen vanaf 2 juni

Nieuw protocol van de Nederlanse bisschoppen, zie:


https://www.rkkerk.nl/protocol-voor-publieke-vieringen-in-de-r-k-kerk-vanaf-1-juni-uitreiking-heilige-communie-vanaf-14-juni/

Vieringen, lezingen en overwegingen

Opnames van eucharistievieringen, bijbehorende liturgie en dagelijkse overwegingen staan op deze website, ter inspiratie, meditatie en overdenking:

Meditations in English

Wat staat Gij naar de hemel te staren!

Sint Ursulaparochie

Sint Ursula

De Sint Ursulaparochie in Delft is sinds 1 maart 2009 gevormd vanuit drie voormalige parochies (HH Franciscus en Clara, Sint Adelbert, Sint Hippolytus). De parochie heeft vier kerklocaties:

Op deze website treft u vele gegevens aan zoals de tijden van vieringen, contactgegevens van het pastorale team en van de secretariaten van de locaties, en nieuws over activiteiten en een actuele agenda. We hopen dat u uw weg vindt in onze dynamische en levende geloofsgemeenschappen.

De Sint Ursulaparochie valt onder het Bisdom Rotterdam.

Sinds medio 2012 hebben de Sint Ursulaparochie in Delft en de Onze Lieve Vrouw van Sionparochie in Den Hoorn, Maasland en Schipluiden één pastoraal team.

ANBI (algemeen nut beogende instelling)

De parochie Parochie Sint Ursula is een geloofsgemeenschap die behoort tot de Rooms Katholieke Kerk in Nederland. De parochie is een deel van het bisdom Bisdom Rotterdam.

De Rooms Katholieke Kerk heeft van de Belastingdienst een ANBI groepsbeschikking ontvangen. Dat wil zeggen dat de afzonderlijke parochies en andere instellingen die tot de Rooms Katholieke Kerk behoren zijn aangewezen als ANBI. Dit is derhalve ook van toepassing op de parochie Parochie Sint Ursula.

Voor een ANBI geldt een publicatieverplichting m.b.t. informatie die van belang is voor transparantie en verantwoording in de filantropische sector. Voor de parochie vindt u deze informatie hier.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

In het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat hieronder een verklaring hoe de Sint Ursulaparochie omgaat met uw persoonsgegevens.

AVG_St_Ursula_parochie_Delft_11_maart_2019.pdf

AVG Sint Ursulaparochie 11 maart 2019