U bent hier: Parochie / Kerken / Maria van Jessekerk / Koren
Laatst gewijzigd: 16-01-2019

Koren

Onze geloofsgemeenschap telt meerdere zangkoren die meewerken aan de vieringen: Deo Sacrum, zangkoor Maria van Jesse en Vox Latina.

Deo Sacrum

Het gemengd zangkoor Deo Sacrum heeft een zeer lange historie: het bestaat al sinds 1723 en behoort tot de oudste koren van Nederland. Met grote regelmaat luistert het koor vieringen op met gregoriaanse en Latijnse gezangen. Doel van het koor is: de oude muzikale kerkcultuur te behouden zonder ook de aandacht te verliezen aan het kerkzijn van deze tijd.

Het koor heeft een uitgebreid repertoire. Het koor zingt prachtige motetten uit de gehele muziekgeschiedenis, vier- tot zesstemmige Latijnse missen van onder anderen Mozart, Bruckner en Gretsjaninov. Deo Sacrum zingt op de eerste en de derde zondag van de maand. Wanneer er een vijfde zondag is wordt die dienst ook door het gemengd koor gezongen of soms door mannen van Deo Sacrum met ondersteuning van Vox Latina. Het koor telt 55 leden en staat onder leiding van organist/dirigent Petra Veenswijk.

Wilt u meezingen? U bent van harte welkom om een repetitie mee te maken. Deo Sacrum repeteert wekelijks op donderdagavond. De heren beginnen om 19.45 uur met het Gregoriaans. De dames komen rond 20.00 uur binnen en om 20.15 uur begint dan de gezamenlijke repetitie. De repetitie duurt tot 22.15 uur. Adres: repetitielokaal van de Maria van Jessekerk, ingang Oude Langendijk. Contactpersoon: Sjef Werry, sjef.werry­(at)hetnet(dot)nl.

Maria van Jessekoor

Het Maria van Jessekoor is in 1967 opgericht. Het koor zingt in de regel bij huwelijken en uitvaarten, en verder elke vierde zondag van de maand. Door het jaar zingt het koor ook tijdens de Vespers. Omdat die in de dagkapel gevierd worden, geeft dat een intiemere ervaring.

Het koor kan nieuwe leden gebruiken. Het Maria van Jessekoor repeteert iedere maandagmiddag van 13.15 tot 14.45 uur in de Jozefzaal (ingang Molenpoort). U bent welkom om eens te kijken, mee te zingen of mee te genieten.

Meer informatie: Bep van der Linden (voorzitter), tel. (015) 2121349.

Vox Latina

Dit herenkoor is opgericht in 1997. Vox Latina ondersteunt Deo Sacrum met de latijnse gezangen op de tweede zondagavond van elke maand om 18.30 uur in de Maria van Jessekerk. Het verzorgt ook in de regio eucharistievieringen met gregoriaanse gezangen c.q Latijnse missen van componisten zoals Perosi, Cuypers, Refice en Loots. Doel van het koor is het repertoire - speciaal voor mannenkoor gecomponeerd - in ere te houden. Regelmatig wordt samengewerkt met andere mannen(kerk)koren. De leden, 26 in totaal, komen uit Delft en omgeving. Vox Latina staat onder leiding van de dirigente/organiste Petra Veenswijk.

De repetities, om de twee weken, worden gehouden op maandagavond. In het repetitielokaal van de Maria van Jessekerk, ingang Oude Langendijk. Contact: Rob Pieterse, tel. (015) 3109637.