U bent hier: Parochie / Kerken / Maria van Jessekerk / Vieringen
Laatst gewijzigd: 19-01-2022

Vieringen

Zondag | Diensten om 11.15 uur en om 16.00 uur (Ned./Engelstalig) in de Maria van Jessekerk.

Kijk elders op deze site voor een actueel overzicht van vieringen.

Door de week | Op werkdagen in de Maria van Jessekerk:

  • donderdag: 11.00 uur | aanbidding
  • vrijdag: 9.30 uur | eucharistie

Kinderwoorddiensten | Tijdens de vieringen van zondagochtend zijn er geregeld kinderwoorddiensten.

Een viering bijwonen

U kunt vieringen bijwonen in de Maria van Jessekerk. Per viering kunnen maximaal 50 mensen worden toegelaten. In de kerk geldt dat u 1,5 meter afstand houdt en een mondkapje draagt als u door de kerk loopt.

De kerk heeft geen reserveringssysteem (ook niet telefonisch of per mail). Het advies is om op tijd te komen, zodat u zeker weet dat u de viering kunt bijwonen.

Het is ook mogelijk om elke zondag een dienst thuis mee te vieren, met de livestream op rkdelft.nl.

Biecht

Voor de avondviering op zondag is er mogelijkheid tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening.

 

Gebedsintenties

Voor de vieringen in het weekeinde kunt u bepaalde intenties opgeven. Dat kan een gedachtenis zijn aan een dierbare overledene of aandacht en gebed voor een ernstig zieke. Ook kan men uit dankbaarheid bij een geboorte of bij gelegenheid van een verjaardag of jubileum een intentie opgeven. De namen zullen dan tijdens de viering worden genoemd.

Het is gebruikelijk dat men daarvoor een kleine financiële vergoeding geeft voor het pastorale werk van de parochie. Gebedsintenties kunt u opgeven bij het secretariaat: secr.mariavanjessekerk­(at)rkdelft(dot)nl.

In de Maria van Jessekerk bestaat ook de mogelijkheid om aan het begin van de zondagsdienst intenties te noteren in een intentie- of voorbedenboek, dat bij de ingang van de kerk ligt. Tijdens de viering worden dan de voor die dag opgeschreven intenties voorgelezen. Zo kan iedere kerkganger meebidden. Het inschrijven van gebedsintenties in het voorbedenboek is kosteloos.

Op Allerzielen (2 november) worden in speciale vieringen de overledenen uit het voorbije jaar herdacht.

Elektronisch betalen bij de collecte

In de Maria van Jessekerk kunt u ook elektronisch betalen, om bij te dragen aan de collecte.

Zo werkt het | We maken gebruik van de techniek van Givt. Om met Givt te kunnen betalen moet u in het bezit zijn van een smartphone én de app van Givt downloaden. Dat kan gratis in de App Store (voor IPhone) of Google Play voor een andere telefoon (zie ook www.givtapp.net).

Voor het gebruik van Givt is geen internetverbinding nodig, het is veilig en de gift is anoniem. Wel moet u zich bij het downloaden van de app eenmalig registreren.

Uw gift is anoniem | In de collecteschalen zijn zenders bevestigd. Als de schaal langskomt, kunt u met uw telefoon contactloos een bedrag overmaken. Het bedrag wordt pas verstuurd op het moment dat u weer internetverbinding hebt en de app opent. De kerk krijgt, na bijvoorbeeld de zondag, één bedrag op haar rekening gestort. Zodoende is geven met Givt net zo anoniem als geven met contant geld. U kunt als gebruiker jaarlijks een overzicht van uw giften downloaden en dat gebruiken als aftrekpost bij de belastingaangifte.

Ook vanuit huis | Met de Givt-app kunt u ook vanuit huis geld overmaken. Daarvoor moet u gebruikmaken van de QR-mogelijkheid die het menu van de Givt-app ook biedt. U maakt dan geld over door de QR-code met uw smartphone te scannen.