U bent hier: Parochie / Stadsprojecten / Katholiek worden
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

Katholiek worden, iets voor U?

Na een periode van ontkerkelijking neemt de belangstelling voor het christelijke geloof weer toe. Mensen lijken weer vaker de zin van hun leven te zoeken in het katholieke geloof en binnen de kerk.

In Nederland nemen ongeveer 700 mensen per jaar op latere leeftijd de stap: zij worden katholiek. Ze willen helemaal bij deze geloofsgemeenschap horen. Het zijn mensen die in de bijbel en de rooms-katholieke traditie inspiratie vinden. Katholiek worden doe je niet zomaar, voor even. Het is een tocht aangaan, vol van ontmoetingen en ontdekkingen en waar die tocht eindigt is nog maar de vraag.

Project Geloofsleerlingen

De rooms-katholieke parochie in Delft kent sinds tien jaar een ‘project geloofsleerlingen’ dat voorziet in individuele begeleiding en maandelijkse groepsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wisselen we ervaringen uit en bespreken we onderwerpen die door geloofsleerlingen en hun begeleiders worden aangedragen. De thema’s kunnen ingegeven worden door momenten in het kerkelijke jaar, zoals de Goede Week en de Verrijzenis met Pasen. Ook thema’s uit de persoonlijke levenservaring kunnen aan de orde gesteld worden.

Het project is bedoeld voor mensen die willen onderzoeken of een intrede in de katholieke Kerk iets voor hen is. Ook mensen die al zijn gedoopt, kunnen eraan deelnemen. Omdat niemand hetzelfde is, bezien we per persoon hoe het traject er uit komt te zien.

Als u het gevoel heeft dat dit ook iets voor ú is, bel dan voor een persoonlijk, oriënterend gesprek met pastor José de Boer: 015 256 09 39, of stuur een e-mail: j.deboer­(at)rkdelft(dot)nl.

Wanneer iemand toe is aan en eventuele opname in de katholieke Kerk hangt helemaal af van iemands persoonlijke groei en ontwikkeling. Dat moment bepaalt u zelf, samen met uw begeleider. Katholiek worden is op de eerste plaats een kwestie van geloven, van een levenshouding; enige kennis is nodig, maar komt niet op de eerste plaats. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u tijdens het traject tot de conclusie komt dat het niets voor u is.

Contactgegevens

 

Begeleiders

  José de Boer
Postadres: Apolloweg 2
2614 MV Delft
Telefoon: 015-2560939
E-mail: j.deboer­(at)rkdelft(dot)nl

Contact

Contactpersoon
Project Geloofsleerlingen
Diny van der Stap
E-mail: werkgroep.geloofsleerlingen­(at)rkdelft(dot)nl