U bent hier: Agenda / Activiteit
Laatst gewijzigd: 30-06-2010

LEZING: ‘Meneer en mevrouw Job en het waarom van het Lijden’ (GV)

Startdatum:06 november
Begintijd:20:00
Eindtijd:22:00
Locatie:Pastorie Adelbertkerk, Delft

In de pastorie van de Adelbertkerk te Delft.
Begeleiding: John Batist en pastor José de Boer
Vrijwillige bijdrage: € 3,00 

Je zult het maar meemaken: Je probeert oprecht als gelovige te leven, en dan wordt je opeens getroffen door het éne Jobstijding na de andere: je huis brandt af, al je kinderen komen daarbij om, al je bezit wordt geroofd, en je krijgt zelf een vreselijke huidziekte. Wie vraagt zich dan niet af: ‘Ik heb toch altijd goed geleefd? Waaraan heb ik dit dan verdiend?’.

Dat is natuurlijk niet alleen een vraag voor Job, maar ook voor zijn vrouw. Want zij wordt eigenlijk net zo hard getroffen door alle ellende: het is ook haar huis, het zijn ook haar kinderen, en ook haar bezittingen die ze kwijtraakt. Het zal je als moeder maar overkomen! Professor Ellen van Wolde is de eerste die dit aspect uitdrukkelijk aandacht gaf in haar boek ‘Meneer en mevrouw Job’. Of je nu man bent of vrouw, ieder van ons moet een plaats geven aan het lijden dat hemzelf of anderen overkomt. Wat is de reden ervan? Waar is God als leed ons treft?
Het zijn de eeuwige vragen van de mensheid. Het boek Job, is een poging om daar antwoord op te geven. Na heftige aanklachten tegen God, komt hij plotseling tot een ommekeer en kan hij God zelfs weer prijzen. Wat maakt dat hij dit kan? En hoe helpt dit verhaal óns als wij ellende te dragen krijgen?

Datum: wo. 6 november
Tijd en locatie: 20.00-22.00 in de pastorie van de Adelbertkerk te Delft
Begeleiding: John Batist en pastor José de Boer
Vrijwillige bijdrage: € 3,00
Aanmelden via: geestverruimend@rkdelft.nl of 015-2126170