U bent hier: Agenda / Activiteit
Laatst gewijzigd: 16-03-2020

(korte) Voettocht voor vrede

Startdatum:25 september
Begintijd:18:30
Eindtijd:21:15

Vredesweek 21-29 september

Van 21 tot en met 29 september is de Vredesweek, een week waarin aandacht wordt gevraagd voor het moedige vredeswerk van bijzondere mensen in verschillende conflictgebieden in de wereld. Maar ook een week waarin we, samen met duizenden mensen door heel Nederland, vreedzaam samenleven in onze eigen omgeving willen bevorderen.

Het thema dit jaar is: Vrede verbindt over grenzen. Het is goed om ons bewust te zijn van zichtbare en onzichtbare grenzen en kritisch na te denken in welke situatie grenzen wenselijk zijn en waar niet. Steeds blijft het van belang, hierover in gesprek te blijven met elkaar, juist wanneer we van mening verschillen. Dat is niet altijd gemakkelijk]

In onze parochie organiseren we al jaren bijeenkomsten in de Vredesweek, waarbij mensen van verschillende culturen en levensovertuigingen met elkaar in gesprek gaan.  In de vier kerklocaties van de parochie zal er in het weekend van 21 of 29 september aandacht besteed worden aan de vredesweek.

 

Op woensdag 25 september is er de Voettocht voor Vrede, een gelegenheid om een onbekende stadgenoot - vaak afkomstig uit een andere traditie - te leren kennen. We wandelen we door de wijken Buitenhof en Voorhof waar drie Christelijke kerken en de twee moskee├źn actief.

De start is bij de Marcuskerk, Roland Holstlaan 755, inloop vanaf 18.30 uur. Na de korte wandeling komen we bijeen in de Adelbertkerk en spreken we samen over het thema van de Vredesweek: 'Vrede verbindt over grenzen' Om 21.15 is het tijd om naar huis te gaan. Loopt u mee?