U bent hier: Vieringen / Lezingen en overwegingen
Laatst gewijzigd: 29-03-2020

Alle vieringen t/m 31 mei afgelast / Until May 31th no public masses on Sunday and weekdays

In verband met het coronavirus worden alle vieringen, zowel in het weekend als door de week, afgelast. Dit geldt voorlopig t/m 31 mei


Elke zondag zijn de kerken tussen 11.00-12.00 uur open voor persoonlijk gebed en het aansteken van een kaarsje. Houd ook dan 1,5 meter afstand van elkaar.


Zie het laatste bericht van de bisschoppen hierover (bericht 24 maart).


Voor onze parochie zijn diverse maatregelen van kracht. Meer informatie hierover in het bericht van pastoor Verbakel (bericht 17 maart).

Lezingen en overwegingen

Omdat er voorlopig geen vieringen zijn in onze kerken zullen we de komende weken de lezingen van het weekeinde en dagelijkse overwegingen op deze plek zetten. Ter inspiratie, meditatie en overdenking. De meest recente staan bovenaan. Klik op een titel en de lezing of overweging klapt open.

Tevens ziet u onderaan de inspiratietekst bij het hongerdoek van hetzelfde weekeinde staan, overgenomen van de homepage.

Door Hans van Wingerde, gebedsleider in de Franciscus & Clarakerk

Open PDF

Door pastor Eli Stok

Door pastor Eli Stok

Door Melchior Kerklaan, aanstaand diaken

Door pastor Eli Stok

Door pastor Eli Stok

Door pastor Eli Stok

Door pastor Eli Stok

Open PDF

Door pastor Eli Stok

Door pastor Eli Stok

Door pastor Eli Stok

Door pastor Eli Stok

Open PDF

Inspiratietekst bij het hongerdoek

Veertigdagentijd, we zijn op weg naar Pasen

Vijfde Zondag: Gij zult leven

Ez 37, 14 „Mijn geest zal Ik over u uitstorten en gij zult leven; Ik zal u vestigen op uw eigen grond en gij zult weten dat Ik de Heer ben; Wat Ik zeg, dat volbreng Ik!"

We richten onze blik op de onderkant van het hongerdoek.

Een rij giraffen trekt doelgericht naar de bron. De kunstenaar heeft aan de linkerkant van het doek planten getekend, aan de onderkant dieren.
Schepping; temidden van plant en dier leeft de mens. Mens, plant en dier leven vanuit die ene Bron, God genoemd.
De dieren zijn onderweg, alsof ze een visioen gezien hebben. Zij willen drinken van het Levende Water. De giraffen herinneren ons aan de schoonheid van de schepping, een schepping zonder plant en dier is immers ondenkbaar. Het inslaan van nieuwe wegen kan een bron zijn van nieuwe inzichten en nieuw geluk.
De kleuren van de hongerdoek gaan van links naar rechts in elkaar over. De lijnen lopen van rood via blauw weer over in rood. Ze symboliseren de verbondenheid, daarom zijn de overgangen zo geleidelijk en subtiel dat het hele doek eenheid uitstraalt.

 

Vastenactie:
NL68 RABO 0309 9101 45.
T.n.v. RK parochie Sint Ursula.
Met als vermelding: VASTENACTIE