U bent hier: Nieuws / Parochienieuws
Laatst gewijzigd: 28-03-2021

VERZAMEL GEEN SCHATTEN...

Schrijven over Kerkbalans heeft iets ongemakkelijks. Kerkbalans is de jaarlijkse actie om uw lokale kerkgemeenschap financieel te ondersteunen.  Christus houdt ons voor dat we geen schatten op aarde moeten verzamelen waar mot en worm ze aantasten of er een dief kan komen die het bij je weghaalt, maar dat we geroepen zijn schatten in de hemel te verzamelen. (Mt 6, 19 – 20). Het Coronajaar heeft ons collectief laten voelen dat leven kwetsbaar is en zonder veel aankondiging zomaar voorbij kan komen.

Daar komt bij, dat wat voor ons individueel geldt, in niet mindere mate opgaat voor uw lokale kerk.  We zijn als kerk niet geroepen om binnen te schrapen, maar om te delen. Zo worden we gemeenschap waarin geloof, hoop en liefde gestalte kan krijgen, ook juist in deze moeilijke tijden. Tegelijk kan dat laatste ook weer niet zonder geld.

De kerkbalans in Delft heeft de laatste jaren goed gefunctioneerd. Wij zijn dankbaar voor uw bijdragen, die de laatste jaren een (licht) stijgende trend laat zien. In 2019 waren we dicht bij het gewenste punt om de boeken op nul verlies te kunnen sluiten. Dat laatste zal in 2020 door het verlies aan collectes tijdens de vieringen natuurlijk niet geval zijn. Het belang van Kerkbalans is er alleen maar door toegenomen.

Het is daarom dat het bestuur van de parochie wederom een beroep doet op uw gulheid. Hoe groot of hoe klein uw bijdrage ook mag zijn, elke euro is nodig om het werk van de kerk ook in 2021 mogelijk te blijven maken. Wellicht bent u in de gelegenheid om dit jaar iets meer te doen dan in andere jaren. Of wat dacht u ervan om eens met die goede gewoonte te beginnen.

Schatten op aarde en schatten in de hemel….. Een ding is zeker we hebben het nodig om te blijven verlangen naar een beter bestaan, de verhalen die daarmee samenhangen te vertellen en om te zien naar elkaar.  Dat is de echte schat van de kerk.

Pastoor Verbakel

Hoe kan ik bijdragen?

Klik dan hier.