U bent hier: Parochie / Kerken / Adelbertkerk / Nieuwsbulletins / Nieuwsbulletin 6
Laatst gewijzigd: 22-05-2020

Nieuwsbulletin 6 Adelbertkerk, dinsdag 19 mei

Met dit bericht houden wij u op de hoogte van actualiteiten in de Ursulaparochie en in de Adelbertgeloofsgemeenschap.


 

Grote voedselinzameling - Speciaal actieweekend in samenwerking met de Voedselbank Delft

Op zaterdag 23 mei van 12.00 – 14.00 uur en op zondag 24 mei van 11.00- 13.00 uur zijn de rooms- katholieke kerken in Delft, Den Hoorn en Schipluiden extra geopend voor het inleveren van houdbare producten voor de Voedselbank Delft. Een broodnodig initiatief in deze onzekere tijden, zoals u vast ook in het nieuws hebt gehoord. Zo belangrijk dat koningin Máxima afgelopen dinsdag de Voedselbank Delft bezocht om alle vrijwilligers een hart onder de riem te steken.
Het boodschappenlijstje van de voedselbank bevat: pasta, rijst, boter en olie, alsmede groenten- en vleesconserven. Daarnaast valt te denken aan allerhande soorten broodbeleg (als jam, hagelslag, pindakaas en chocopasta), ontbijtproducten, soep (blik en droog) en visconserven. Ook niet alcoholische dranken zijn welkom.

Geef aan elkaar en om elkaar, juist nu!
Melchior Kerklaan

p.s.  Kunt u niet iets komen brengen, overweeg dan om een donatie in geld te doen.
NL 62 INGB 0004 2769 92 t.n.v. Stichting Voedselbank Delft.

Mariaviering, woord- en gebedsviering door Adelbertwerkgroep

Onze eigen Woord- en Communiewerkgroep heeft in de Adelbertkerk een Woord-en Gebedsdienst opgenomen. Deze Mariaviering is vanaf woensdag 20 mei op de website www.adelbertdelft.nl of www.rkdelft.nl te volgen.

Hemelvaartsdag

Ook op Hemelvaartsdag 21 mei is er een viering vanuit de Maria van Jessekerk , te zien op www.rkdelft.nl
Onze kerk is dan ook geopend van 11.00 – 12.00 uur.
Tijdens de openstelling is er de gelegenheid om een kaarsje op te steken en er is ruimte voor persoonlijk gebed. Er zijn nog noveenkaarsen en devotielichtjes.
Het devotielichtje kost € 2,50 en de noveenkaars € 5,00. Een tekst van een noveengebed ligt erbij.
Wilt of kunt u niet naar de kerk komen om een lichtje/kaars te halen, dan kunt u ze ook aanvragen bij het secretariaat. Het wordt dan bij u thuis bezorgd.

Misintenties

In de Delftse eucharistieviering worden misintenties vanuit de vier gemeenschappen gelezen. U kunt een intentie telefonisch of per e-mail doorgeven aan het secretariaat.

Voorbedeboek

Voorafgaand aan een viering konden kerkgangers ook een voorbede (zonder naam) schrijven in het voorbedeboek Deze werden dan in de viering tijdens de voorbeden opgelezen. Die mogelijkheid is er nu ook weer. U kunt tot uiterlijk donderdagochtend uw bede aan het secretariaat doorgeven. In de zondagsviering worden de gebeden dan hardop gelezen. Als u naar de kerk komt voor gebed of het opsteken van een kaarsje, kunt u in het boek een voorbede opschrijven voor de volgende zondag.

Parochieblad juni

Eind volgende week kunt u weer een echt parochieblad verwachten.
De contactpersonen en de zelfophalende bezorgers kunnen vanaf woensdag 27 mei 10.00 hun stapels ophalen op de pastorie. De bezorgers krijgen hierover nog een apart bericht. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat het ophalen van de bladen veilig kan gebeuren.

Na 1 juni?

Wij krijgen daar veel vragen over maar helaas kunnen we u er nog niets over vertellen. Het wachten is op nieuwe beslissingen van de bisdommen. De overheid heeft aangegeven dat kerken vanaf 1 juni weer mogen samenkomen, met maximaal 30 personen. Het is nu nog niet duidelijk wat deze versoepeling voor de RK-Kerk in Nederland zal betekenen. Maar als we weer vieringen mogen houden, zal dat zijn met inachtneming van alle RIVM-richtlijnen. Dus samenkomen met 1,5 meter tussenruimte. We zijn al hard aan het nadenken hoe dat in onze kerk vorm kan krijgen.

Kerkopenstelling

Alle vieringen zijn t/m 1 juni afgelast.
Voor de periode daarna wachten we op richtlijnen van de het bisdom
De stadsviering van de Ursulaparochie is iedere zondag  + Hemelvaartsdag te volgen via www.rkdelft.nl
De Adelbertkerk is open op de reguliere tijden. U bent welkom voor persoonlijk gebed en voor het opsteken van een lichtje.

  • Woensdag van 9.30 – 10.00 uur
  • Zondag van 11.00 tot 12.00 uur
  • Hemelvaartsdag en 1e Pinksterdag van 11.00 – 12.00 uur. 2e Pinksterdag gesloten.

De Maria-Stiltekapel is alle dagen open van 9.00 tot 17.00 uur.

Het secretariaat is van maandag t/m woensdag bereikbaar van 9.30 – 11.30 uur, zowel voor bezoek als telefonisch 015-2560939. U kunt ook uw vraag of boodschap er e-mail sturen naar secr­(at)adelbertdelft(dot)nl

Pastorale zorg

Pastorale zorg gebeurt telefonisch. De telefoonnummers van de pastores staan vooraan in het parochieblad.

Vragen

Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar secr@adelbertdelft.nl of op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag bellen naar het secretariaat 015-2560939.