U bent hier: Parochie / Kerken / Adelbertkerk / Nieuwsbulletins / Nieuwsbulletin 3
Laatst gewijzigd: 06-04-2020

Nieuwsbulletin 3 Adelbertkerk, maandag 6 april

Met dit bericht houden wij u op de hoogte van de maatregelen die in de Ursulaparochie zijn genomen i.v.m. de corona-crisis.

Vieringen

Alle vieringen zijn tot en met Pinksteren afgelast / No public masses on Sunday and weekdays

In verband met het coronavirus zijn alle vieringen, zowel in het weekend als door de week, afgelast. Dit geldt voorlopig t/m 1 juni.

Op Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en 1e Paasdag wordt er een viering opgenomen in de Maria van Jessekerk, verzorgd door het pastoraal team. Deze vieringen zijn zonder publiek. De vieringen zijn te zien op de website www.rkdelft.nl.
De viering op Witte Donderdag is te zien vanaf 19.00 uur, de viering van Goede Vrijdag vanaf 19.00 uur, de Paaswake vanaf 19.00 uur en de eucharistieviering van Paasmorgen vanaf 10.00 uur. Tweede Paasdag is er een meditatie.

Misintenties

In de Delftse eucharistieviering zullen misintenties vanuit de vier gemeenschappen worden gelezen. U kunt een intentie telefonisch doorgeven aan het secretariaat van maandag tot en met donderdag van 9.30 – 11.30 uur. Telefoon 015 256 09 39. Of via de e-mail secr­(at)adelbertdelft(dot)nl. Daar zijn we continue bereikbaar, ook voor mededelingen en vragen.

Adelbertkerk openstelling in de Goede week

De Adelbertkerk is open op:

  • Woensdag van 9.30 – 10.00 uur.
  • Witte Donderdag van 11.00 tot 12.00 uur.
  • Goede Vrijdag van 14.45 tot 16.00 uur.
  • Stille Zaterdag van 11.00 – 12.00 uur.
  • 1 Paasdag van 11.00 – 12.00 uur.
  • 2e Paasdag gesloten.

Tijdens de openstelling heeft u dan de gelegenheid om een kaarsje op te steken en er is ruimte voor persoonlijk gebed. De Maria-Stilte kapel (aan de zijkant van de pastorie van de Adelbertkerk) is dagelijks open van 9.00 tot 17.00 uur.

Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag is de kerk open vanaf 14.45 met de mogelijkheid om een individuele Goede Vrijdag bezinning te houden. Er is een boekje met teksten over de kruisweg aanwezig. Uiteraard geldt, net als bij de zondag openstelling, dat er maximaal dertig personen aanwezig mogen zijn en dat de afstand-regel in acht moet worden genomen. Het is mogelijk om bij het kruis bloemen neer te leggen en een lichtje aan te steken.
Het bezinningsboekje voor Goede Vrijdag wordt op aanvraag per e-mail toegezonden. Mailt u naar secr­(at)adelbertdelft(dot)nl.

Actie “Palmpaasstok maken voor ouderen in zorginstelling”

In de Goede Week vragen wij uw medewerking voor het volgende: met de zorginstellingen van Pieter van Foreest in Delft hebben we het plan opgevat om Paasvreugde te brengen aan de ouderen in de huizen die nu al een paar weken geen bezoek meer mogen ontvangen. We vragen groot en klein (volwassenen en kinderen die gezond zijn en niet in quarantaine zitten) om een PalmPaasstok te maken en deze vóór Paaszaterdag af te leveren bij een huis van de instelling bij u in de buurt.
Adressen vindt u op: https://pietervanforeest.nl/wonen-met-zorg/locaties. De kleurrijke stokken worden op Paasmorgen rondgebracht bij de ouderen en zullen zeker voor vreugde en gespreksstof zorgen. U hebt er vroeger vast een gemaakt, doet u dat nu weer.
In de Adelbertkerk hebben we een beperkt aantal kale kruisen voor de palmpaasstok. Die zijn op het secretariaat tijdens de openingstijden op te halen.

Actie "Stuur een  Paasgroet"

Het gaat om het samenstellen van een Paasgroet met zo veel mogelijk parochianen. We vragen zo veel mogelijk parochianen om een foto van zichzelf / hun gezin op te sturen naar dit e-mailadres: paasgroet­(at)gmail(dot)com. De foto moet iets van een groet bevatten: een spandoek, een tekening, zwaaien, het kan allemaal. In plaats van een foto is een kort filmpje ook mogelijk (max. 10 seconden). Deze foto's zullen in een filmpje worden verwerkt met een mooi Paaslied eronder. We streven ernaar om dit op Eerste Paasdag op de website: www.rkdelft.nl te publiceren.

Actie “Hoopvol licht in alle huizen”

De kerken in Delft roepen alle mensen op om zich aan te sluiten bij een initiatief dat inmiddels als een ‘lopend vuurtje’ door het land gaat: Zet een kaars voor je raam op de avond van Stille Zaterdag, 11 april. Door op die avond in iedere huiskamer een kaars te ontsteken laten we gezamenlijk ‘het Licht in de duisternis doorbreken’, zoals in de Paaswake in de kerk gebeurt. Om de vlam van hoop aan elkaar door te geven. (*Doe dit wel op een veilige manier!).

Overwegingen

Pastor Eli Stok verzorgt samen met leden van de werkgroep Woord- en Communievieringen iedere avond een overweging bij de teksten van het evangelie van komende zondag. Te zien en beluisteren op de website www.rkdelft.nl  bij tabblad Vieringen.

Pastorale zorg

Pastorale zorg gebeurt telefonisch. De telefoonnummers van de pastores staan vooraan in het parochieblad.

Vragen

Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar secr­(at)adelbertdelft(dot)nl.