U bent hier: Parochie / Kerken / Adelbertkerk / Nieuwsbulletins / Nieuwsbulletin 2
Laatst gewijzigd: 01-04-2020

Nieuwsbulletin 2 Adelbertkerk, woensdag 1 april

Met dit bericht houden wij u op de hoogte van de maatregelen die in de Ursulaparochie zijn genomen i.v.m. de corona-crisis.

Vieringen

Alle vieringen zijn tot en met Pinksteren afgelast / No public masses on Sunday and weekdays

In verband met het coronavirus zijn alle vieringen, zowel in het weekend als door de week, afgelast. Dit geldt voorlopig t/m 1 juni.

Iedere zondag wordt er een viering uitgezonden vanuit de Maria van Jessekerk, verzorgd door het pastoraal team. De link is te vinden op de website www.rkdelft.nl.
Over de vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag, de Paaswake en Paasmorgen krijgt u komende week  nog nader bericht.

Misintenties

In de Delftse eucharistieviering zullen misintenties vanuit de vier gemeenschappen worden gelezen. U kunt een intentie telefonisch doorgeven aan het secretariaat van maandag tot en met donderdag van 9.30 – 11.30 uur. Telefoon 015 256 09 39. Of via de e-mail secr­(at)adelbertdelft(dot)nl. Daar zijn we continue bereikbaar, ook voor mededelingen en vragen.

Kerk openstelling

Ieder zondag is de Adelbertkerk open van 11.00 tot 12.00 uur. U heeft dan de gelegenheid om een kaarsje op te steken en er is ruimte voor persoonlijk gebed. De Maria-Stilte kapel (aan de zijkant van de pastorie van de Adelbertkerk) is dagelijks open van 9.00 tot 17.00 uur.

Palmzondag

Op Palmzondag (5 april) is er tevens gelegenheid voor het ophalen van een gewijd palmtakje voor uzelf en/of iemand anders. De Adelbertkerk zal daarvoor die dag open zijn van 11.00 uur tot 15.30 uur.
U kunt ook een gewijd palmtakje laten thuisbezorgen. U kunt dat, onder vermelding van uw naam en adres, aanvragen bij het secretariaat per e-mail secr­(at)adelbertdelft(dot)nl of telefonisch 015 256 09 39.

Goede week

In de Goede Week vragen wij uw medewerking voor het volgende: met de zorginstellingen van Pieter van Foreest in Delft hebben we het plan opgevat om Paasvreugde te brengen aan de ouderen in de huizen die nu al een paar weken geen bezoek meer mogen ontvangen. We vragen groot en klein (volwassenen en kinderen die gezond zijn en niet in quarantaine zitten) om een PalmPaasstok te maken en deze vóór Paaszaterdag af te leveren bij een huis van de instelling bij u in de buurt.
Adressen vindt u op: https://pietervanforeest.nl/wonen-met-zorg/locaties. De kleurrijke stokken worden op Paasmorgen rondgebracht bij de ouderen en zullen zeker voor vreugde en gespreksstof zorgen. U hebt er vroeger vast een gemaakt, doet u dat nu weer.
In de Adelbertkerk hebben we een beperkt aantal kale kruisen voor de palmpaasstok. Die zijn op palmzondag af te halen tijdens de openingstijden.

Pastorale zorg

Pastorale zorg gebeurt telefonisch. De telefoonnummers van de pastores staan vooraan in het parochieblad.

Overwegingen

Pastor Eli Stok verzorgt samen met leden van de werkgroep Woord- en Communievieringen iedere avond een overweging bij de teksten van het evangelie van komende zondag. Te zien en beluisteren op de website www.rkdelft.nl  bij tabblad Vieringen.

Parochieblad

Op woensdag 1 april is het parochieblad van april verschenen. Niet alle bezorgers kunnen of mogen naar buiten. We zullen proberen toch een exemplaar bij u thuis te bezorgen.
Als het ons niet lukt, kijk dan op de website van de Ursulaparochie (www.rkdelft.nl) naar het digitale parochieblad. Daar vindt u ook het laatste nieuws.
Tijdens de openstelling van de Adelbertkerk kunt u ook een exemplaar afhalen.

Vragen

Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar secr­(at)adelbertdelft(dot)nl.