U bent hier: Parochie / Kerken / Adelbertkerk / Nieuwsbulletins / Nieuwsbulletin 1
Laatst gewijzigd: 27-03-2020

Nieuwsbulletin 1, vrijdag 27 maart 2020

Met dit bericht willen wij u op de hoogte brengen van de maatregelen die in de Ursulaparochie zijn genomen i.v.m. de corona-crisis.

Ik ben blij met dit initiatief van de coördinator om u via deze weg zoveel mogelijk op de hoogte te houden van gebeurtenissen in de Adelbertgemeenschap en de Ursula parochie.
Het zal misschien lijken alsof de parochie stil is gevallen, maar dat is slechts schijn. Achter de schermen wordt ontzettend hard gewerkt aan het omschakelen van vele zaken die eerst vanzelfsprekend liepen. Maar zoals u het zelf ook al gemerkt hebt, in deze tijd is bijna niets meer van zelfsprekend. Zaken moeten nu anders georganiseerd worden, bij u thuis en in de geloofsgemeenschappen. Het mooie is dat er ook vele nieuwe ideeën zijn en sommige kunnen al snel heel concreet gemaakt worden, zoals dit nieuwsbulletin. Hulde aan allen die nu achter de schermen zo hard werken.

Ik hoop dat u dit bulletin in goede gezondheid mag ontvangen. Dat het ook goed gaat met uw familieleden. Laten we goed voor elkaar zorgen en voor elkaar blijven bidden.

pastor José de Boer

Afgelast

Alle vieringen zijn tot en met Pinksteren afgelast / No public masses on Sunday and weekdays

In verband met het coronavirus zijn alle vieringen, zowel in het weekend als door de week, afgelast. Dit geldt voorlopig t/m 1 juni.

Kerk open

Voor persoonlijk gebed en het aansteken van een kaarsje zijn de kerken in Delft elke zondag tussen 11.00-12.00 uur open.

De Adelbertkerk is ook open op woensdagochtend van 9.30 – 10.00 uur.

De Maria-Stilte kapel is dagelijks open van 9.00 -17.00 uur. Niet meer dan 1 persoon of 1 echtpaar tegelijk naar binnen.

Houd steeds 1,5 meter afstand van elkaar.

Delftse eucharistieviering

Iedere zondag is op de website www.rkdelft.nl een eucharistieviering te zien, verzorgd door het pastorale team. Dit is een registratie van een besloten viering in de Maria van Jessekerk die eerder dat weekend is gehouden. U kunt dan mee vieren met pastoor Dick Verbakel en de pastores Eli Stok en Melchior Kerklaan. Pastor José de Boer is vanwege een lichte verkoudheid (nog) niet aanwezig. Zo ziet en hoort u toch de vertrouwde pastores. Op deze wijze beleven we toch, al is het op afstand, een gevoel van gemeenschap.

Misintenties

In de Delftse eucharistieviering zullen misintenties vanuit de vier gemeenschappen worden gelezen. U kunt een intentie telefonisch doorgeven aan het secretariaat van maandag tot en met donderdag van 9.30 – 11.30 uur. Telefoon 015 256 09 39. Of via de e-mail secr­(at)adelbertdelft(dot)nl. Daar zijn we continue bereikbaar, ook voor mededelingen en vragen.

Pastorale zorg

Pastorale zorg gebeurt telefonisch. De telefoonnummers van de pastores staan vooraan in het parochieblad.

Overwegingen

Pastor Eli Stok verzorgt samen met leden van de werkgroep Woord- en Communievieringen iedere avond een overweging bij de teksten van het evangelie van komende zondag. Te zien en beluisteren op de website www.rkdelft.nl  bij tabblad Vieringen.

Parochieblad

Op woensdag 1 april verschijnt het parochieblad van april. Niet alle bezorgers kunnen of mogen naar buiten. We zullen proberen toch een exemplaar bij u thuis te bezorgen.
Als het ons niet lukt, kijk dan op de website van de parochie (www.rkdelft.nl) naar het digitale parochieblad. Daar vindt u ook het laatste nieuws.

Palmzondag

Op Palmzondag zullen er palmtakjes klaarliggen. Nadere informatie hierover volgt komende week in Nieuwbulletin 2.

Palmtakje

Wilt u wel graag een palmtakje ontvangen, vraag dan iemand om het voor u te halen. Als dat niet mogelijk is, kunt u een mailtje sturen aan secr­(at)adelbertdelft(dot)nl.  Telefonisch aanvragen van maandag tot en met donderdag van 9.30 – 11.30 uur (015 256 09 39).

Palmpaasstokken

De palmpaasstokken krijgen dit jaar een andere functie. In het volgende bulletin leest u er meer over.

Inspiratie

KRO-NCRV verzorgt van maandag tot en met zaterdag een live stream van de eucharistieviering en de dagsluiting vanuit Hilversum. Dit wordt online uitgezonden via de website en het facebookaccount van KRO-NCRV.nl/katholiek.
Op deze manier wil de omroep mensen in deze tijden, waarin het coronavirus heerst, pastorale nabijheid bieden.