U bent hier: Parochie / Kerken / Adelbertkerk / Nieuwsbulletins / Nieuwsbulletin 7
Laatst gewijzigd: 05-06-2020

Nieuwsbulletin 7 Adelbertkerk, woensdag 3 juni

Met dit bericht houden wij u op de hoogte van actualiteiten in de Ursulaparochie en in de Adelbertgeloofsgemeenschap.


 

Vieringen in de maand juni

Vanaf 2 juni zijn er weer vieringen in de kerken. In de maand juni mogen daarbij maximaal 30 kerkgangers aanwezig zijn.
Dat betekent dat in de Adelbertkerk weer iedere woensdagochtend om 9.30 uur een eucharistieviering is en op zondagochtend een zondagsviering. Wel is de begintijd gewijzigd.
De zondagviering begint om 11.15 uur.  (Er is zondags na de viering nog geen koffiedrinken).

Bij de vieringen nemen we alle RIVM-richtlijnen en het protocol van de bisschoppen in acht.

  • Handen reinigen bij binnenkomst én voor het ter communie gaan.
  • 1,5 meter afstand bewaren.
  • Zitplaatsen 1,5 meter uit elkaar (= 3 zitplaatsen tussenruimte).
  • Zo weinig mogelijk iets aanraken.

Er zijn gastvrouwen/heren aanwezig om een en ander in goede banen te leiden.

Reserveren. Vanwege de beperkte capaciteit kunt u alleen de zondagsviering bijwonen als u vooraf een plaats reserveert en u mag in de maand juni maar 1 van de 4 zondagen kiezen in één van de kerken van de Ursula parochie. En vol=vol.
Voor de woensdagviering hoeft u vooralsnog niet te reserveren.
Reserveren kan tot vrijdagochtend via e-mail naar secr­(at)adelbertdelft(dot)nl of via de telefoon 015-256 09 39 tijdens de openstellingstijden van het secretariaat.
Vermeld duidelijk voor welke datum u reserveert, het aantal personen, uw postcode en telefoonnummer.

Kerkopenstelling

Omdat er maar weinig mensen de viering op zondag kunnen bijwonen, zal de Adelbertkerk in de maand juni ook nog open zijn voor persoonlijk gebed en voor het opsteken van een lichtje op zondagochtend van 10.00 – 10.30 uur.
De Maria-Stiltekapel is en blijft alle dagen open van 9.00 tot 17.00 uur.

Het secretariaat is van maandag t/m donderdag bereikbaar van 9.30 – 11.30 uur, zowel voor bezoek als telefonisch 015-2560939. U kunt ook uw vraag of boodschap per e-mail sturen naar secr­(at)adelbertdelft(dot)nl.

Te zijner tijd hoort u hoe het vanaf 1 juli geregeld gaat worden.

Vieringenrooster

7 juni 11.15 uur

Woord- en Gebedsviering

Voorganger pastor José de Boer

14 juni 11.15 uur

Eucharistieviering Sacramentsdag

Voorganger pastoor Dick Verbakel

21 juni 11.15 uur

Eucharistieviering

Voorganger pastoor Dick Verbakel

28 juni 11.15 uur

Woord- en Communieviering Feest H. Adelbert

Verzorgd door werkgroep

Voorbedeboek

Voorafgaand aan een viering konden kerkgangers een voorbede (zonder naam) schrijven in het voorbedeboek. Vanwege hygiënemaatregelen zal het voorbedeboek er niet meer liggen. U kunt wel een voorbede opgeven via telefoon of e-mail bij het secretariaat.

Parochieblad juni

Het parochieblad is eind 27 mei verschenen. De mensen die een bezorgabonnement hebben, moeten het inmiddels in de brievenbus hebben gekregen. Als dat niet zo is, wilt dat dan even doorgeven aan het secretariaat. U kunt het parochieblad ook digitaal lezen op onze site www.rkdelft.nl. Kijk bij parochie -parochieblad.

Faire Trade verkoop door de MOV-groep

In het parochieblad van juni heeft de MOV vermeld dat er -indien mogelijk- op 28 juni een Fair Trade verkoop gehouden zou worden.
Bij nader inzien hebben wij besloten om deze datum te laten vervallen. Er mogen op dat moment 30 kerkgangers aanwezig zijn en vermoedelijk zal dat niet heel veel omzet tot gevolg hebben.
Bij wijze van uitzondering (normaal slaan we de zomermaand over) willen wij dit jaar op zondag 26 juli wél een verkoop houden.
Er mogen dan 100 kerkgangers komen en we gaan er van uit dat er niet heel veel mensen met vakantie zullen zijn.
Daarom willen we dan de mogelijkheid geven om Fair Trade producten aan te schaffen. Op gepaste afstand / wijze en met in acht neming van de regels en protocollen."

Adelbertfeest en vrijwilligersfeest.

Dit jaar zou het jaarlijkse feest om alle vrijwilligers te bedanken voor hun trouwe inzet worden gehouden op zondagmiddag na de Adelbertviering. Door de omstandigheden is dat dit jaar niet mogelijk. Daarom stellen we het een jaar uit. Krijgt u volgend jaar een dubbel spetterend feest. In de viering van 28 juni staat we natuurlijk wel stil bij de feestdag van onze patroon.

Pastorale zorg

Pastorale zorg gebeurt bij voorkeur telefonisch. De telefoonnummers van de pastores staan vooraan in het parochieblad. Huisbezoeken is helaas nog niet mogelijk. Thuiscommunie is onder de huidige omstandigheden niet mogelijk.

Vragen

Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar secr­(at)adelbertdelft(dot)nl  of op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag tussen 9.30 en 11.30 uur bellen naar het secretariaat 015-256 09 39.