U bent hier: Parochie / Kerken / Adelbertkerk / Heel Adelbert bakt / Brownies
Laatst gewijzigd: 17-03-2020

23 februari 2020 - Brownies

Er zijn heel veel recepten voor brownies.
Het volgende recept is voor maximaal 45 stuks dus veel!

Ingrediƫnten

  • 375 g zachte boter,
  • 375 g pure chocola,
  • 6 grote eieren,
  • 1 eetl vanille-extract,
  • 500g fijne kristalsuiker,
  • 225 g bloem,
  • tl zout,
  • 300gr gehakte walnoten
  • Bakblik van ongeveer 33 x 23 x 5,5 cm

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 gr.

Bekleed de brownievorm met bakpapier.

Laat de boter en de chocola smelten in eenspan met dikke bodem op laag vuur.

Klop in een kom de eieren met de suiker en de vanille.

Meet in een andere kom de bloem af en meng het zout erdoor.

Laat het chocolade mengsel wanner het gesmolten is iets afkoelen voordat je het door het eisuiker-mengsel klopt.

Roer er dan de noten en de bloem door tot een glad beslag en doe dat over in de beklede vorm.

Zet hem 25 minuten in de oven.

De zaak is klaar wanneer de bovenkant tot bleek bruin is gedroogd. Tijdens het afkoelen wordt hij nog gaarder.