U bent hier: Parochie / Kerken / Adelbertkerk / Heel Adelbert bakt / Chocolate chip cookies
Laatst gewijzigd: 17-03-2020

23 februari 2020 - Chocolate chip cookies

Voor 12- 14 koeken

Oven: 175 °C

Ingrediënten

  • 165 g bloem,
  • 1/2 tl bakpoeder,
  • 125 g boter op kamertemperatuur,
  • 100g kristalsuiker,
  • 75g lichtbruine basterdsuiker,
  • 1/2 tl zout,
  • zakje vanillesuiker,
  • 1 groot ei,
  • 125g pure chocoladechips of gehakte chocola.

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 gr.

Meng bloem met de bakpoeder.

Klop de boter met de suiker en basterdsuiker tot licht en schuimig. Voeg zout, vanillesuiker en het ei toe en blijf mixen tot het ei goed is opgenomen.

Voeg de bloem toe en schep dit er luchtig door heen. Schep de chocolade erdoor.

Maak met behulp van 2 eetlepels kleine bergjes deeg ongeveer ter grootte van een golfbal, op een met bakpapier bedekte bakplaat. Tussenruimte zo 7 cm.

Bak de koeken in het midden van de oven in 10 - 12 minuten gaar en mooi bruin.

Laat ze 5 min. afkoelen op de bakplaat en neem ze er met een pannenkoekenmes van af en laat ze verder afkoelen op een rooster.