U bent hier: Nieuws / Parochienieuws
Laatst gewijzigd: 29-03-2019

'Een lichtje op mijn pad'

Kindercatecheseproject 'Op weg naar Pasen'

In de maand maart start weer het kindercatecheseproject ‘Een lichtje op mijn pad’. Gedurende drie bijeenkomsten gaan we verder in op de betekenis van vasten, de goede week en Pasen.

Het blijft voor kinderen altijd een tijd die veel vragen oproept. De vragen die we dan horen zijn bijvoorbeeld; wat is dat nou vastentijd, wat is aswoensdag en waarom heet dat toch zo raar, waarom dat gekke zwarte kruisje, Goede Vrijdag waarom noemen we het goed, Jezus ging toch dood?
En zo zijn er nog veel meer vragen die kinderen ons stellen. Wij proberen door in gesprek te gaan antwoorden te vinden op de vragen die deze tijd bij ze oproept.

Op zondagmiddag 4 maart, 18 maart en 8 april van 15:00 tot 16:30 uur zijn de bijeenkomsten waarbij alle kinderen die in groep 5, 6 en 7 welkom zijn. We komen bij elkaar in de kinderruimte van de Franciscus en Clarakerk aan de Raamstraat.

Tijdens deze bijeenkomsten zullen we samen bidden, een bijbelverhaal lezen en aan de hand daarvan tot antwoorden proberen te komen, dit alles afgewisseld met leuke spelletjes. Natuurlijk gaat er ook iedere week iets moois mee naar huis.
Het zijn gezellige middagen waarbij het voor de kinderen fijn is om met andere kinderen op te trekken die ook geloven.

U kan uw kind aanmelden tot 2 maart via onderstaan e-mailadres,

Diny en Benjamin
werkgroep.kindengeloof­(at)rkdelft(dot)nl