U bent hier: Parochie / Kerken / Adelbertkerk / Activiteiten / Website
Laatst gewijzigd: 31-10-2017

Werkgroep Website

Werkgroep / Contactpersoon E-mailadres Telefoon
Werkgroep Website webmaster­(at)adelbertdelft(dot)nl  
Luc Soethout webmaster­(at)adelbertdelft(dot)nl  

Wat doet de werkgroep?

De website van de Adelbertkerk is één van de communicatievormen naar en tussen parochianen, naast het parochieblad en de directe contacten rondom vieringen en andere bijeenkomsten.

Het beheer van de website bestaat in hoofdzaak uit de volgende onderdelen:

  1. Wanneer anderen zich melden met een stukje voor de website, in het bijzonder voor de rubriek ‘Nieuws’, dit stukje plaatsen.
  2. Het plaatsen van opgestuurde foto's.
  3. Actueel houden van gegevens over de Adelbertkerk, de werkgroepen en de activiteiten die plaatsvinden.
  4. De bouw en het onderhoud aan de site, zowel  technisch als qua ontwerp.

Voor de onderdelen 1 t/m 3 zijn we afhankelijk van informatie van anderen. De webmaster gaat niet actief achter nieuws en andere stukjes aan, maar is afhankelijk van wat anderen ons aanleveren.

Dit gebeurt naar ons idee te weinig. Dat is jammer, omdat het belang van een website juist zit in het actuele karakter en de wisselende inhoud.

Onderdeel 4 is na het opzetten van de site zelf ook relatief weinig werk. We gebruiken voor de infastructuur een zogenaamd 'content management system' (CMS). Zo'n systeem zorgt er automatisch voor dat alle pagina's er qua opmaak hetzelfde uitzien, en dat ook de menu's voor navigatie door de site automatisch worden bijgewerkt als er pagina's worden toegevoegd, verwijderd of verplaatst.
Voor speciale wensen is het soms nodig om nieuwe technische onderdelen aan de site toe te voegen. Denk hierbij aan een extra vieringenoverzicht met Kerstmis of Pasen.

Samengevat is de webmaster voornamelijk bezig met technische zaken, eigenlijk meer met beheer dan met redactie.

Help de site actueel houden

We hopen dat de site meer dan vroeger gaat bijdragen aan de onderlinge communicatie binnen onze geloofsgemeenschap. Dat kunnen we als webmasters natuurlijk niet alleen. Uw hulp is meer dan welkom.

Publicatie van een mededeling op de website, bijvoorbeeld als nieuws- of agenda-item op de homepage, kan veel sneller worden gerealiseerd dan publicatie in het parochieblad. Daarom een oproep aan alle werkgroepen en andere belanghebbenden: hebt u mededelingen of andere stukjes tekst of afbeeldingen waarvan u denkt dat ze voor de mensen van onze geloofsgemeenschap van belang zijn, stuur ze ons door.