U bent hier: Parochie / Kerken / Adelbertkerk / Activiteiten / Kinderruimte
Laatst gewijzigd: 24-11-2020

Kinderruimte in de pastorie

In de Adelbertkerk zijn alle kinderen van harte welkom!
In de Adelbertkerk is er in de pastorie een kinderruimte. Een gezellige plek waar wat speelgoed is, en knutselmateriaal. Duurt een viering te lang voor uw kind, loop dan gerust met uw kind naar deze ruimte. Dan kan uw kind even de benen strekken en even zijn gang gaan. Gaandeweg zult u merken dat het uw kind steeds beter lukt om een viering bij te wonen. Wij verzoeken u wel om gebruikte spullen (na de viering) weer op te ruimen.

Tijdens speciale feestdagen zoals Driekoningen en het Adelbertfeest wordt er wel een aparte kinderbijeenkomst georganiseerd door de “Projectgroep kinderen’. Deze info wordt via website en parochieblad verspreid. Ook is er een app-groep voor ouders met kinderen vanuit de Ursulaparochie. Om toegevoegd te worden tot deze groep neemt u contact op met Marieke Roest via roestschalken­(at)gmail(dot)com.

In de Adelbertkerk is er geen (maandelijkse) kinderwoorddienst. KinderWoordienst betekent dat kinderen tijdens een deel van een viering onder begeleiding in de kinderruimte een bijbelverhaal aangeboden krijgen. In de afgelopen jaren is gebleken dat het groepje kinderen te klein was om deze manier van vieren zinvol in te vullen.
Elders in de Ursula parochie is er wel KinderWoordienst of kinderkerk. KinderKerk betekent dat u uw kind voorafgaande aan de viering naar de kinderruimte brengt en na afloop van de viering weer ophaalt. De kinderen zijn dus tijdens de viering samen en krijgen het bijbelverhaal aangeboden. Wanneer en in welke kerk er KWD of KK is staat vermeld in het parochieblad, op de website bij de vieringen en wordt in de bovengenoemde app medegedeeld.

Normaal gesproken is er na de viering gelegenheid om samen koffie, thee of limonade te drinken in de Adelberthof. Helaas is dat nu in coronatijd niet mogelijk.

De kinderruimte