U bent hier: Nieuws / Persoonlijke ervaringen in coronatijd
Laatst gewijzigd: 08-05-2020

Persoonlijke ervaringen in coronatijd

In de voorbije weken is ontzettend veel veranderd in de wereld, Nederland, de parochie en waarschijnlijk ook voor uzelf. Op vakantie gaan zit er even niet in maar ook zomaar een kopje koffie drinken is nu niet mogelijk. Dit geldt ook voor het parochieleven. Veel activiteiten van de gemeenschappen hebben we helaas moeten annuleren. Zelfs het gezamenlijk vieren van de eucharistie. En toch maken we ook een heel bijzondere tijd mee. We brengen meer tijd door met ons gezin of huisgenoten, nieuwe initiatieven ontstaan om elkaar te steunen en in contact te blijven etc.

Iedereen beleeft de Corona tijd op zijn of haar manier. Het delen van deze ervaringen kan inspireren, steun bieden en verbindt ons als parochie nu we minder contact hebben met elkaar. Daarom nodigde het pastoraal team en het parochiebestuur u uit om uw persoonlijke ervaringen te delen en in te sturen.

De inzendingen verschijnen in het komende parochieblad, maar ook hier op de website. De lijst wordt aangevuld als nieuwe bijdragen binnenkomen. Kijk dus regelmatig even hier.

Heeft u ook een persoonlijk verhaal (maximaal 200 woorden, eventueel een foto erbij), stuur het dan naar het parochiesecretariaat met als titel "parochieblad artikel".

Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd.

Uw ervaringen

vrijdag, 08 mei 2020
Coronatijd - door Koos de Ridder

Wat doe je in Coronatijd met al zijn beperkingen?

vrijdag, 08 mei 2020
Bloemen voor Maria - door René, Annelies en Martin van den Einde

Dit doet Martin in coronatijd: in de meimaand een grote bos bloemen brengen bij Maria!

donderdag, 07 mei 2020
Coronatijd, hoe beleven wij dat? - door Hans en Marijke de Groot

Wij, Hans en Marijke de Groot, zijn net als iedereen, hierdoor overvallen. Van de ene op de andere dag niet meer naar buiten.

donderdag, 07 mei 2020
Wandelen - door Monique Bolder

Mijn man werd dit jaar 60 jaar en heeft besloten om per 1 april jl met pensioen te gaan. We keken er naar uit en hadden plannen voor verschillende langere en korte reisjes. We hadden er zelfs al een paar geboekt. Bovendien...

donderdag, 07 mei 2020
Ik kan wel afstand houden... - door Riet Bos

Het zijn moeilijke tijden, maar we zetten de schouders er onder. Geen gezeur over gemiste etentjes, feestjes, vakanties; en wel netjes anderhalve meter afstand houden tot elkaar. Maar wat als dat onmogelijk is?