U bent hier: Parochie / Kerken / Adelbertkerk / Laatste nieuws / Afsluiting van het 50-jarig jubileum
Laatst gewijzigd: 27-06-2017

Afsluiting van het 50-jarig jubileum

Zondag 14 mei begon met een eucharistieviering met pater Klemens Hayon. Helaas had pastor José de Boer zich ziek gemeld. Thecla Soethout verving haar. De viering stond in het teken van de toekomst van de Adelbert, een multiculturele gemeenschap. Koor Laudate Dominum o.l.v. Sonja Nowee zong. Vrouwen met een verschillende culturele achtergrond droegen de gaven naar het altaar en brachten tijdens het Ave Maria een bloemetje bij Maria.

Na de viering was het tijd voor koffie met zoete lekkernijen uit verschillende landen en culturen, zelfgemaakt of zelfgekocht door parochianen. De tafel met al dat lekkers zag er feestelijk uit. Aan de wand hingen vlaggen, zodat zichtbaar was uit welke nationaliteiten de geloofsgemeenschap bestaat.

Een Indonesische groep gaf een workshop ‘anklung’ een muzieksoort die in Indonesië heel populair is.

Omdat het moederdag was, waren er niet zoveel kinderen voor de spelletjesmiddag. Maar de groep die aanwezig was, heeft heel enthousiast gespeeld.

De voorstelling van Matthijs Vlaardingerbroek – als afsluiting van de feestweek – was een enorm succes. Vrolijk, verrassend, leerzaam en soms hilarisch! Jong en oud zat te genieten.

Bij de aansluitende borrel konden de aanwezigen weer genieten van multiculturele lekkernijen, nu hartige. Die vielen erg in de smaak.

Een waardig slot van een feestelijke week.